"Módszertani Morzsák” – szeptember 25.

2024. szeptember 19.

Az Orvosi Oktatásfejlesztési és Kommunikációs Tanszék gyakorlatorientált oktatói képzéssorozata, a „Módszertani Morzsák”, szeptember 25-én, 15 óra 30 és 16 óra 30 perc között zajlik Zoomon, „PowerPoint: praktikus tanácsok a diasorok izgalmassá tételére” címmel. A téma felelősei: dr. Gács Boróka és dr. Szabó István.

Az egyetemi előadások hatékonysága nagyban függ attól, hogy mennyire sikerül fenntartani a hallgatók figyelmét és érdeklődését. A prezentációk akkor igazán hatásosak, ha nemcsak informatívak, hanem vizuális szempontból is támogatják a tartalmat. Amellett, hogy a prezentáció esztétikailag vonzó legyen, fontos, hogy a vizuális elemek szorosan illeszkedjenek a kulcsüzenetekhez, erősítve azok hatását.

A „Morzsa” során a hatékony előadás elvei mentén bemutatják a Powerpointban elérhető, különböző vizuális elemek alkalmazási lehetőségeit. A workshop hasznos, gyakorlati tanácsokkal szolgál a Powerpoint előadások megtervezéséhez, a tartalom átadásához, melyekkel a diasorok dinamikusabbá és érdekesebbé tehetők.

Ha oktatóként, oktatást támogató munkatársként vagy hallgatóként érdeklődik a téma iránt, és szeretne részt venni a rendezvényen, kérik, hogy 2024. szeptember 23-ig jelezze az alábbi linken nevének és intézetének feltüntetésével:

https://forms.office.com/e/ppmmcR01RX

 

Jelentkezését és a rendezvényen való részvételét örömmel várják!