A Medikus Kupa sportolóinak köszöntése

2021. október 12.

Mint ismeretes, a PTE Általános Orvostudományi Karának csapata szerezte meg az összesített első helyet a szeptember 25-26-a között Szegeden zajlott, 48. Medikus Kupán.

A hallgatók a női-férfi kézilabda, kosárlabda, röplabda, vízilabda és a férfi kispályás labdarúgás sportágakban küzdöttek a társegyetemek sportolóival. Külön büszkeség, hogy az utóbbi öt medikus kupából négy Pécsre jött.

A sportolókat egy kis ünnepség keretében dr. Miseta Attila rektor, dr. Nyitrai Miklós dékán, dr. Karsai István, a Testnevelés- és Mozgásközpont vezetője, és Téczely Tamás korábbi igazgató köszöntötte október 11-én.

A vándorkupa átvételekor dr. Nyitrai Miklós gratulált minden sportolónak, edzőiknek, támogatóiknak, és kiemelte, hogy a szurkolók egészen elképesztő hatást gyakoroltak rá Szegeden, mert sokan voltak, és nagyon kulturáltan viselkedtek. Köszönetét fejezte ki az élményért, és azért, hogy a kar nevében büszke lehetett a pécsi csapatra.

Dr. Miseta Attila ugyancsak elismerését fejezte ki a fiataloknak és felkészítőiknek, hangsúlyozta, hogy a sport az egyetemi élet kardinális eleme. Reményét fejezte ki abban, hogy jövőre Pécsett a szegedinél még jobb hangulatú tornát tarthatnak, amin ő is részt tud majd venni.

A köszöntők és a Medikus Kupán történtekre való visszaemlékezés után a csapatokat és az edzőket a helyezések függvényében jutalmazták, és emlékplakettet nyújtottak át a „búcsúzó” hallgatóknak.

Az ünnepség végén dr. Karsai István is megköszönte a részvételt és az eredményes szereplést mindenkinek, egyben kívánt sikeres felkészülést a jövő tavaszi Medikus Kupára.

Galéria: