Az orvosis hallgatók is sikeresen szerepeltek az idei MEFOB-on

2023. május 5.

A MEFOB FESZT az egyetemi sport legnagyobb rendezvénye, melynek keretében évről évre egyszerre több egyetemi országos bajnokságot szerveznek, számos szabadidősportos programmal kiegészülve. Idén Debrecen adott otthont a nagyszabású találkozónak.

Az atlétika sportágban május elsején mérték össze erejüket a fiatalok, és a PTE atlétái között az orvosis hallgatók is sikeresen szerepeltek.

Nagy Imola harmadéves fogorvos szakos hallgató 400 méteres síkfutásban ért el 6. helyezést, az idén először megtartott svéd váltóban pedig 4. lett a PTE női "A" csapata, melynek meghatározó tagja volt Nagy Imola mellett Molnár Nóra harmadéves általános orvosszakos hallgató is.

A fiatalok összesen két aranyéremmel, három ezüsttel és egy bronzéremmel tértek haza, emellett az összesített pontversenyben is a 2. helyen zártak.

A csapat vezetője Hajduné dr. László Zita, a PTE ÁOK Testnevelés- és Mozgásközpontjának egyetemi adjunktusa.

Ezüst- és bronzéremmel tértek haza a PTE vízilabdásai is a MEFOB-ról, akik között ugyancsak vannak orvoskaros hallgatók.

A pécsi fiúk a fináléban a Debreceni Egyetem csapatával mérkőztek meg április 28. és május 1. között, és az ezüstéremnek örülhettek, és a hölgyek is a dobogó harmadik fokára állhattak fel.

A MEFOB Feszt oldalán olvasható összefoglaló szerint a pécsi férfigárda kezdett jobban: 11 percnyi játék után 4-3-ra vezettek, ekkor azonban a négyperces kiállítás miatt emberelőnyhöz jutott a Debrecen, amit ki is használtak. Hamarosan 8-4-re módosult az állás a hazaiak javára, a Pécs pedig a folytatásban már nem tudta visszaszerezni a vezetést. A végeredmény 15-9 lett, a PTE csapata így az ezüstöt hozta el a sportgáláról.

A dobogó harmadik fokára a BME csapata állhatott, negyedikként a BGE, ötödikként az EKKE, hatodikként az ELTE, hetedikként az SZTE, nyolcadikként pedig a KRE végzett.

A női pólósok a Testnevelési Főiskola és a Szegedi Tudományegyetem után végeztek a harmadik helyen.

Szeretettel gratulálunk!

Fotók:

MEFOB FESZT Facebook oldala