Online testnevelés

Tisztelt Hallgató!

A rendkívüli helyzet miatt, a tanrendi testnevelés órák lebonyolítási rendje ebben a szemeszterben megváltozik!

A tanrendi testnevelés órák NEM jelenléti módon kerülnek lebonyolításra!

A rendszeres testmozgás fenntartása különösen fontos a jelen helyzetben, így erősíthető az immunrendszer, a mindennapi élethez fontos izomcsoportok és a keringési rendszer állapota megőrizhető, valamint a tanuláshoz nélkülözhetetlen pszichés állapot is megfelelő szinten tartható. Nem utolsó sorban a választott testnevelés kurzus is teljesíthető, amennyiben a testmozgás dokumentálásáról megkapjuk a kért anyagokat.

A testnevelés teljesítésének kritériumai

Tantárgyfelvétel NEPTUN rendszerben /OTT-OLPE kurzuskódon érhető el. A tantárgyfelvétel után az oktató kurzusmailben küld értesítést a félév teljesítésének módjáról.

FONTOS: A BEADANDÓ DOKUMENTÁCIÓ BEAZONOSÍTHATÓSÁGA MIATT EGYSÉGESEN KÉRJÜK MEGADNI A NEPTUNBAN SZEREPLŐ ELSŐ NÉV_NEPTUN KÓD_FELVETT TÁRGY KÓDJA

PL: BAUMANN_XIGR2A6_FGC1600

A félév teljesítésének menete

A szorgalmi időszakot (7x)2 hetes periódusokra osztottuk fel, melyekről várjuk a dokumentációk beküldését az alábbiaknak megfelelően:

  1. Testedzésterv elkészítése kéthetes periódusonként (word/excel doc).
  2. Beszámoló az testedzésterv tényleges megvalósulásról (word/excel doc), ez a dokumentum a rövid szöveges rész mellett tartalmazzon egy 20mp- től 30mp-ig terjedő videót, illetve annak megfelelő képsorozat összeállítást, periódusonként eltérő tartalommal.

A félév elfogadásához a 7 periódusból minimum 5 periódus dokumentációjának beadására van szükség.

Kéthetes periódusok:

  • 2021.02.08. – 2021.02.21.
  • 2021.02.22. - 2021.03.07.
  • 2021.03.08. - 2021.03.21.
  • 2021.03.22. - 2021.04.04.
  • 2021.04.05. - 2021.04.18.
  • 2021.04.19. - 2021.05.02.
  • 2021.05.03. - 2021.05.14.

Amennyiben szükséged van segítségre, az oktatód megadja a szükséges instrukciókat.

Egyénileg végzett edzések tervezéséhez és megvalósításához tematikus linkgyűjteményt az "OKTATÁSI ANYAGOK" fül alatt találjátok, melyet folyamatosan bővítünk. Amennyiben megosztanád az általad hasznosnak talált lehetőséget, mozgásformát (linket), küld el számunkra is és ezt feltesszük a linkgyűjteményünkbe.

Amennyiben hozzájárulsz ahhoz, hogy az általad beküldött dokumentáció mások számára is láthatóvá váljanak, kérjük jelezd ezt felénk, mivel ezekből tervezünk egy gyűjteményt létrehozni, egymás segítése céljából. Szeretnénk megmutatni, láthatóvá tenni azt, hogy az ÁOK hallgatói milyen kreativitással oldják meg ezt a mindenki számára nehéz szituációt.

Szívesen vesszük, ha igazolt versenyzők az edzéseikről és versenyeikről beszámolót küldenek, esetleg ezeket hozzájárulásukkal mások számára is láthatóvá tennénk.

Szeretnénk felhívni a figyelmeteket arra, hogy az adott oktató a fentiektől eltérő lehetőségeket is megadhat, követelményeket is kérhet.

Bízunk abban, hogy ilyen körülmények között is sikerül mindenkinek megfelelő mozgásformát találni. Remélhetően mielőbb visszatérhetünk a korábbi életvitelünkhöz és élvezhetjük a közösségben végzett sportolás pozitív hatásait is!

Megértést és együttműködést megköszönve.

Üdvözlettel:

 

dr. Karsai István

Igazgató

Testnevelés- és Mozgásközpont

 

Amennyiben csatlakoztok KEEP ACTIVE! versenyünkhöz, úgy egy-egy ilyen beszámolót kiválthattok a beküldött videós anyagotok által!