Rólunk

A Bizottság feladata olyan módszerek kifejlesztése és alkalmazása, amelyek hiteles és aktuális információkat nyújtanak a kar intézetei/ klinikái oktatásának minőségéről, és ezek alapján fejlesztési folyamatokat javasol annak emelésére.

Céljai

  • a magas szintű oktatás biztosítása és fejlesztésének elősegítése a hallgatói visszajelzések segítségével
  • a hallgatók felelősségteljes partnerként való bevonása az oktatói munka minőségének értékelésébe és fejlesztésébe
  • az oktatás minőségének elismertetése az oktatói karrierekben (az oktatói előléptetésben a minőségi oktatás követelményként fogalmazódjon meg)
  • az oktatók-hallgatók együttműködésének fejlesztése a közös célok teljesülése érdekében

Mire van ehhez szükség?

  • Bizalomra az oktatók és hallgatók között, amelyben minden szereplő a másik legjobb szándékaira épít: az oktató előfeltevése az, hogy a hallgató komoly, felelősségteljes módon fogalmazza meg a véleményét, a hallgató előfeltevése pedig, hogy az oktató hajlandó megfontolni e visszajelzéseket és fejleszteni oktatási tevékenységét. A megfelelő szöveges vélemények érdekében készült egy ajánlás a hallgatók részére.
  • Korszerű, könnyen kezelhető és költségtakarékos eszközökre. A több évtizede használt papíralapú módszer nemcsak technikailag számít elavultnak a 21. Századi digitális világban, különösen az ebben felnőtt hallgatói körben, de komoly költségeket is jelent, mind az előállítást, mind a feldolgozást tekintve.
  • Adatvédelemre, amely – a névtelenségtől függetlenül – a legmagasabb szintű követelményeknek (és az adatvédelmi törvénynek is) megfelel.
  • Szemléletváltozásra, vagy korszerűbb elnevezéssel, paradigmaváltásra. Egyrészt az oktatók részéről, miszerint az oktatás egy kölcsönös partneri viszony a hallgatókkal, és ennek során a hallgatók részéről megfogalmazódó vélemények, szempontok fontos részét képezik az oktatási tevékenység fejlesztésének. Másrészt a hallgatóktól, akik tudatos „ügyfélként” a saját jól felfogott érdekükben segítik a magas színvonalú oktatás kialakítását, és felelősségteljesen megfogalmazott véleményüket az oktatott tárgyakkal kapcsolatos saját, tényleges tapasztalataikra (s nem pusztán előfeltevéseikre) építik.

 

utoljára frissítve: 2023.01.30.   

 

FIGYELEM! TÖBB ANYAG CSAK INTRANETEN VAGY BEJELENTKEZÉS UTÁN ÉRHETŐ EL!