A helyes klinikai gyakorlat irányelvei – online tanfolyam október 14-én

2023. szeptember 6.

A PTE ÁOK I. sz. Belgyógyászati Klinika, valamint az Agnus-Med Kft. 2023. október 14-én online Good Clinical Practice (GCP) tanfolyamot szervez a gyógyszerforgalmazó cégek orvosi osztályain dolgozó monitor munkatársak, valamint a gyógyszervizsgálatokban résztvevő orvoskollégák és szakdolgozók számára.

A tanfolyam a GCP témával kapcsolatos naprakész ismereteket kínál a hallgatóknak, és a résztvevők számára a sikeres tesztvizsgát követően részvételi bizonyítványt állít ki.

„Törekvésünk az, hogy a résztvevő kollégáknak átadott ismeretekkel folyamatosan biztosítsuk azt, hogy az egyre szigorodó vizsgálati követelményeknek, valamint továbbképzési kötelezettségünknek mindenkor eleget tehessenek” – írják a szervezők.

A magas szinten megfelelés kényszere szorító a megbízó és a vizsgálatokban résztvevő orvosok számára egyaránt. Az emberen végzett klinikai vizsgálatok tervezésének, kivitelezésének, dokumentációjának és jelentésének meg kell felelnie az aktuális nemzetközi etikai és tudományos elvárásoknak, minőségi követelményeknek.

A fentiekkel kapcsolatos irányelvek az EU, Japán, Amerikai Egyesült Államok, Kanada, Ausztrália, a Skandináv országok, valamint a WHO hatályos szabályozása alapján születtek.

A most meghirdetett GCP tanfolyam az emberen alkalmazott gyógyszerek bevezetéséhez szükséges összehangolt követelményrendszerrel kapcsolatos ismereteket igyekszik átadni, különös hangsúlyt fektetve a 2009. októberben megjelent 235/2009 Kormányrendeletben megfogalmazott klinikai vizsgálatokkal kapcsolatos hazai szabályozás, illetve követelményrendszer naprakész ismertetésére és az azóta bekövetkezett jogszabályi változásokra.

A tanfolyamot a PTE Továbbképzési Központ, PTE ÁOK/2023. II. 00089 számon akkreditálta, kreditpont-értéke 16.

A tanfolyam elvégzése és sikeres tesztvizsga után a hallgató oklevelet kap, amelyben a részvételt és a vizsgát Good Clinical Practice (GCP ICH E6/R2/) tanfolyamként igazolják.

A tanfolyam on-line zajlik, az akkreditáló egyetem jóváhagyásával, Zoomon keresztül. A belépéshez szükséges linket a tanfolyamot megelőző napokban minden résztvevőnek és előadónak megküldik.

A tanfolyamon való részvételi szándékot október 10-ig jelezhetik az érdeklődők a csatolt regisztrációs lapon, a jelentkezéseket írásban, emailben jelzik vissza a szervezők. A rendezvény részletes programja is a csatolt dokumentumban látható.

A tanfolyammal kapcsolatban felmerülő további kérdésekre örömmel válaszolnak a szervezők.

Kapcsolat:

Dr. Udvarhelyi Ágnes

Agnus-Med Kft.

1119 Budapest, Bornemissza u. 10. fszt. 3.

Tel: 06 30 399 8011

e-mail: udvarhelyi.agnes@agnusmed.hu

Honlap: www.agnusmed.hu

Dokumentum(ok)