Erasmus+ V.I.B.E. Nemzetközi Partnertalálkozó a pécsi orvoskaron

2022. május 18.

Erasmus+ V.I.B.E. (Virtual Biomedical and STEM/STEAM Education) Nemzetközi Partnertalálkozónak ad otthont május 23-24-én a PTE Általános Orvostudományi Karának új, ultramodern elméleti tömbje.

A V.I.B.E. projekt célja a résztvevő szervezetek digitális kompetenciáinak, oktatási együttműködésének fejlesztése, erősítése, valamint a tudás és a jó gyakorlati irányelvek megosztása a szélesebb közösséggel.

Az érintettek között szerepelnek az orvosi és a STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) felsőoktatás iránt érdeklődő fiatalok, egyetemi hallgatók és munkatársak, valamint polgárok, akik érdeklődnek ezen terület iránt.

A szervezők hangsúlyozzák, a projekt célja a hallgatók vonzása és megtartása, valamint folyamatos, élethosszig tartó, gyakorlatorientált oktatásra való ösztönzésük. „A Konzorcium tagjaival együtt úgy gondoljuk, hogy a VR (virtual reality - virtuális valóság) és AR (augmented reality - kiterjesztett valóság) technológia lenyűgöző és hatékony e-learning módszer, melyben rengeteg potenciál rejlik. Interaktív, könnyen szabványosítható és innovatív funkciókkal rendelkezik, amelyek könnyen adaptálhatók és implementálhatók a különböző digitális platformokon” – fogalmaztak a rendezvény kapcsán.

Az ERASMUS+ "2021-1-HU01-KA220-HED-000032251" projekt keretében megvalósuló program második napján, május 24-én, kedden 10 órától a Multiplier Event keretében nyílt szakmai előadásokkal várnak minden érdeklődőt.

A rendezvény helyszíne a PTE ÁOK új elméleti tömbjében található SIOT0033 terem.

Pályázat neve: Virtual Biomedical and STEM/STEAM Education

Acronym: VIBE

Pályázat azonosítója:2021-1-HU01-KA220-HED-000032251

 

Fotó:

Kalmár Lajos