Külföldi konferenciával és közös vacsorával zárult a PTE ÁOK Romhányi Szakkollégium tanéve

2024. augusztus 27.

A Nemzeti Tehetség Program szakkollégiumoknak szóló pályázata lehetővé tette, hogy a PTE ÁOK Romhányi György Szakkollégiumának 9 tagja részt vegyen a McMaster International Review Course in Internal Medicine (MIRCIM) nemzetközi konferencián, amit idén Krakkóban rendeztek május 9-11. között.

A hallgatók szakmai készségfejlesztő workshopokon vehettek részt, valamint belgyógyászati és sürgősségi orvostani témákban hallhattak előadásokat. A konferencia részét képezte egy orvosi egyetemi oktatási konferencia, továbbá egy érdekes esettanulmányokat bemutató verseny is. Az esemény kiváló alkalom volt arra, hogy a szakkollégisták elmélyítsék tudásukat, felfrissítsék ismereteiket és gyakorolják az angol orvosi szaknyelvet. Kiváló lehetőségük volt a kapcsolatépítésre és a diszkusszióra is a különféle programokon.

A résztvevőknek hozzáférést biztosítottak a legfrissebb belgyógyászati ismereteket tartalmazó amerikai-kanadai kiadványhoz is, amiben benne foglaltatnak a konferencia előadásanyagai, valamint olyan leiratok is, amelyek tanulmányaik során kiválóan hasznosíthatóak lehetnek. Beleláthattak a nemzetközi konferenciaszervezési munkálatokba is, ezekkel kapcsolatos tapasztalataikat a későbbiekben ugyancsak hasznosíthatják. Elmélyíthették szakkollégiumi kapcsolataikat, közelebbről megismerhették egymást.

A szakkollégium a kiutazást a Nemzeti Tehetség Program (NTP-SZKOLL-23-0076) pályázatának a keretében valósította meg, a PTE ÁOK dékáni vezetésének kiegészítő támogatásával.

A résztvevő szakkollégisták dr. Filipánits Kristóf, dr. Lippai Bálint, dr. Hamar Ágoston, Peresztegi Míra Zsófia, Brunauer Alexandra, Szemes Máté, Kocsa János, Hegede Réka és Mandel Maja voltak.

A tanévet a Romhányi Szakkollégium tagjai közös vacsora keretében június 22-én értékelték. A kötetlen együttlét során kutatásaikról, terveikről beszélgettek. A program célja a közösségépítés mellett egymás motiválása is volt.

Dr. Filipánits Kristóf elnök összefoglalta a 2023/2024-es tanév eredményeit, bemutatta a Nemzeti Tehetség Program keretében megvalósult programokat és a jövőbeli pályázati lehetőségeket. Az esemény nyitott volt minden olyan orvostanhallgató számára, aki a jövőben szeretne felvételt nyerni a közösségbe, részt vett a Nemzeti Tehetség Program szakkollégiumi pályázatának a keretében megrendezett programok valamelyikén, avagy segítette azok megvalósulását.

A Nemzeti Tehetség Program a PTE ÁOK Romhányi György Szakkollégiuma számára „A tehetséggondozás új szintje a felsőoktatásban” című projektjére (NTP-SZKOLL-23-0076) 3.500.000 forint támogatást biztosított.

 

Kapcsolódó galéria: