Rólunk

DR. FILIPÁNITS KRISTÓF

Filipánits Kristóf vagyok, másodéves PhD hallgató a Reumatológiai és Immunológiai Klinikán. Autoimmun betegek ellátásával szeretnék foglalkozni, ezért választottam a reumatológia szakirányt. Örülök, hogy az egyetemi klinika és a szakkollégium sok lehetőséget nyújt a betegellátás mellett az oktatásra és a kutatásokban való részvételre is.

Varga Veronika Mária

Sziasztok! Varga Veronika, negyedéves áosz hallgató vagyok. A szakkoli életébe még elsős koromba cseppentem be, azóta rengeteg új barátra leltem a csapatban. A TDK munkámat a Szülészet-Nőgyógyászaton folytatom. Nagyon fontos számomra, hogy olyan munkát folytassak, amivel másokon segíthetek, emiatt is választottam az orvosi pályát. Kikapcsolódni leginkább a családom és a barátaim társaságában szeretek.

Dr. Berke Gergő

Berke Gergő vagyok, PhD hallgató a Transzlációs Medicina Intézetben működő Molekuláris Genetikai Laboratóriumban. Kutatási témám a hasnyálmirigy gyulladás pathomechanizmusának megismerésére irányul, melyet mi elsősorban a genetikai rizikótényezők és azok hatásának feltérképezése irányából közelítünk meg. Emellett a kórélettan oktatásból is kiveszem a részemet, így a szerencsésebbek gyakorlatokon is találkozhatnak velem. 

Peresztegi Míra Zsófia

Peresztegi Míra Zsófia vagyok, negyedéves hallgató az általános orvos szakon. Jelenleg a Reumatológiai és Immunológiai Klinikán végzek TDK munkát, a szisztémás sclerosis kutatásában veszek részt. Ezen kívül a Demonstrátori Diákkör vezetőségének tagja vagyok, illetve a Pécsi Orvostanhallgatók Egyesületében aktívan végzek prevenciós tevékenységet.

Elsősorban a belgyógyászat és az intenzív terápia érdekel, a végzés után majd a rezidensképzésbe szeretnék jelentkezni.

Kövecs Eszter

Kövecs Eszter vagyok, hatodéves orvostanhallgató. Az egyetem elvégzése után szülész-nőgyógyász szeretnék lenni. Jelenleg a Transzlációs Medicina Intézetben TDK-zok, illetve írom a szakdolgozatomat is, a ketogén és más alacsony szénhidrát tartalmú diéták különböző kognitív funkciókra gyakorolt hatásairól. Szabadidőmben szeretek sorozatozni, utazni, barátokkal és a családommal lenni. 

Horváth Márton Áron

Horváth Márton Áron vagyok, 18 éves és első éves. A jövővel kapcsolatban egyelőre nincs konkrét tervem, érdekel a kutatás, de valószínűleg inkább aktívan gyógyító orvos lennék. Szeretek olvasni, sorozatot nézni és nagyon szeretem az állatokat.

Orosz Polett

Orosz Polett vagyok első éves orvostanhallgató. Idén csatlakoztam a szakkollégiumba. Célom, hogy az alapképzés után PhD-t is szerezzek és kutatatásokkal foglalkozzak. Szabadidőmben szeretek olvasni, rajzolni és a barátaimmal lenni.

Adrián Luca

Adrián Luca vagyok. Másodéves. A kémia intézetnél TDK-ázok. A témánk a mitokondriális DNS mutációk és az öregedés kapcsolatának vizsgálata. Szeretek olvasni, és saját könyvet is szoktam írni, mert szeretek történeteket kitalálni és papírra (azaz laptopra) vetni őket.

Csonka Zétény Előd

Csonka Zétény Előd vagyok, másodéves orvostanhallgató, ez a második évem a szakkoliban.

Jelenleg a TDK munkámat a Biofizika Intézetben végzem. Kifejezett jövőbeli terveim egyelőre nincsenek, nem zárom ki sem a PhD-zást sem a rezidensképzést, próbálok nyitott maradni.

Alapvetően rengeteg hobbim van, ezek közül kiemelkedik a kosárlabda szeretete, illetve szeretem a kisebb közösségi "megmozdulásokat", erre a szakkoli keretein belül is van szerencsére lehetőség, a szakmai fejlődés mellett!

Fekete András Albert

Fekete András Albert vagyok, második éve orvostanhallgató, és ezzel együtt nagy örömömre a Szakkollégium tagja is. Azért jelentkeztem a Szakkollégiumba, mert szerettem volna az egyetemen egy emberileg, és tudományosan is kiemelkedő csapathoz tartozni. Ahogy telik az idő, egyre inkább megbizonyosodom arról, hogy ez az elképzelésem teljesül. Jelenleg a radiológián TDK-zom, és hosszútávú terveim szerint az egyetemi képzés befejezése után a rezidensképzésben szeretném tanulmányaimat folytatni.

Váradi Kata

Váradi Kata vagyok, másodéves az általános orvosi képzésen. Az egyetem előtt rengeteg olyan, egészséggel kapcsolatos probléma foglalkoztatott, illetve vett körül, amelyre nem találtam - sőt, orvosilag sem találtak - választ. A megoldatlan probléma nem hagyott nyugodni, és többek között ezért is csatlakoztam a PTE ÁOK Élettani Intézetének kutatómunkájába, ahol jelenleg a fertilitás szabályozó tényezőivel, endometriális sejtekre ható tényezőkkel foglalkozunk. Bízom abban, hogy mihamarabb lesz majd lehetőségem segíteni - akár saját kutatással, orvosi munkával vagy tanítással - a hozzám forduló embereknek, hogy felépüljenek, gyarapodjanak, és minden szempontból teljesebb életet élhessenek.

Ha van egy kis szabadidőm, szeretem a természetet járni, új embereket és helyszíneket megismerni, fotózni és bármilyen kreatív tevékenységgel foglalatoskodni. A mozgás is a mindennapjaim része: falmászással, atlétikával, úszással töltődök fel.

Bodó Angelika

Bodó Angelika vagyok, harmadéves orvostanhallgató, 2020 óta szakkollégista. Dr. Hernádi Istvánnál, a Grastyán Endre Transzlációs Kutatási Központ tagjaként végzem kutatómunkámat kognitív idegtudományi témában. Könnyen elképzelhetőnek tartom, hogy a kutatói pályán fogom megtalálni a helyem, mert gyerekkorom óta jellemez a természettudományos kíváncsiság, de nem zárkózom el a klinikumtól sem. Jelenlegi terveim szerint agykutató/neurológus szeretnék lenni, és neurodegeneratív betegségek, demenciák gyógyításával foglalkozni. Számomra a szakkoli segített, hogy új emberek felé nyissak és hasonló érdeklődési körű barátokat szerezzek, akikkel egymást támogatjuk, motiváljuk. Mindemellett pedig felnyitotta a szemem, mennyi lehetőség vár rám ezen az egyetemen, ha elég nyitott és pozitív a hozzáállásom. Szabadidőmben szeretek kirándulni, kocogni, olvasni, emellett a zene szeretete is meghatározó számomra.

Tóth Boglárka

Sziasztok! Tóth Boglárka vagyok, III. éves orvostanhallgató. Ez a harmadik évem a szakkoliban is. Jelenleg az Anatómiai Intézetnél TDK-zom, és ott is vagyok demonstrátor, nagyon élvezem mindkettőt. A jövőbeli terveim között főként a rezidensképzés szerepel, bár még nem vagyok biztos a szakirányban, de a PhD-képzés is vonz, így az sincs kizárva.

Wágner Anna

Wágner Anna vagyok, harmadéves fogorvostan hallgató. Ez az első évem a szakkoliban. A Fogászati Klinikán csinálom a tudományos diákköri munkámat, témám címe: Fogászati kompozitok komponenseinek biokompatibilitási vizsgálatai.

Szabó Ákos

Szabó Ákos vagyok, negyedéves orvostanhallgató. Az Anatómiai Intézetben végzem TDK munkámat, a Hangulatzavarok Munkacsoportban. Célként a sebészeti irányt tűztem ki magam elé, ezért idéntől tagja vagyok a Surgical Societynek.

Bosnyák Inez

Bosnyák Inez ötödéves orvostanhallgató, MD/PhD hallgató vagyok. Az Anatómiai Intézetben végzek TDK munkát különböző retinopátiák és PACAP témakörben, és demonstrátorkodom is az intézetben. A Romhányi Szakkollégium a kezdetektől szinte folyamatosan egyetemi éveim fontos része. Szabadidőmben szeretek a barátaimmal kirándulni, sütizni, ezenkívűl rajzolni, utazni, olvasni.

Petneházy Zalán

Petneházy Zalán vagyok, ötödéves orvostanhallgató. Az Orvosi Képalkotó Klinikán folytatok TDK munkát és ott kezdtem el az MD-PhD képzést is. Jelenleg PhD hallgató is vagyok, az MD-PhD programnak köszönhetően az egyetem után párhuzamosan csinálhatom a rezidens képzést. Jövőbeli terveim magába foglalják a jelenlegi DTI-MRI kutatásunk folytatását, mellyel jó eséllyel új módszereket fejleszthetünk ki a neurotraumatológiában.

Szemes Máté

Szemes Máté vagyok, jelenleg ötödéves orvostanhallgató.

2020-ban egy ötlet által vezérelten kezdtem el a TDK munkámat az Anatómiai Intézetnél, dr. Füredi Nóra mentorálása alatt. Ennek keretében egy weboldalt fejlesztünk, ami 3D-s modellekkel segíti a hallgatókat az anatómia tanulásában.

Egyetemi tanulmányaim végeztével az Orvosi Képalkotó Klinikánál szeretném a rezidens képzésemet folytatni, ugyanis a jövőben az intervenciós radiológiában szeretnék kiteljesedni.

Bognár Dávid

Bognár Dávid vagyok, hatodéves. A Transzlációs Medicína intézetnél TDK-zom és az Orvosi Képalkotó Klinikán PhD-zom, a jövőben pedig párhuzamosan szeretném csinálni a rezidensképzéssel.

Márton Zsombor Sándor

Márton Zsombor vagyok hatodéves orvostanhallgató.

Az orvosi pálya iránti ihletet édesapám adta, aki aneszteziológus szakorvosként dolgozik a Klinikán. Jelenleg az Anatómiai Intézetben oktatatok és a hangulatzavarok kutatócsoportban végzek kutató munkát. Az egyetemi éveim után Phd fokozatot szeretnék szerezni. Az álmom pedig az, hogy gyermeksebész legyek. Hobbijaim az irodalom és a filmművészet.

Szalczer Szilárd

Szalczer Szilárd vagyok, hatodéves, a Pécsi Orvostanhallgatók Egyesületének elnöke második éve. Immár a második TDK témámon dolgozom a Szemészeti Klinikán. Szabadidőmben főzök, túrázok és gitározok. Az egyetem elvégzése után a rezidensképzést szeretném elkezdeni.

Turcsán Márton

Turcsán Márton vagyok, hatodéves orvostanhallgató. A Szívgyógyászati Klinikán TDK-zom, a jövőben szeretnék a kardiológiával foglalkozni, a rezidensképzést elkezdeni, esetleg mellette egyéni felkészülőként PhD-t csinálni. Szabadidőmben zenélek, és focizom.

Dr. Tóth Tünde

Dr. Tóth Tünde vagyok, az Elméleti Orvostudományok Doktori Iskola elsőéves PhD hallgatója. Kutatási munkámat az Anatómiai Intézetnél végzem különböző klinikákkal kollaborációban (pl. szülészet nőgyógyászat, neurológia, hematológia). A PhD képzés után klinikusként képzelem el magam, hematológus szeretnék lenni. Hobby szinten 11 éve vagyok egy amatőr színtársulat tagja, a mai napig évente több előadásban van lehetőségem szerepelni.

Dr. Vörös Dávid

Dr. Vörös Dávid vagyok, 1. évfolyamos PhD hallgató. PhD hallgatóságom után ortopéd sebész szeretnék lenni.

Dr. Hamar Ágoston

Sziasztok! Hamar Ágoston vagyok, másodéves PhD hallgató. A PTE KK Laboratóriumi Medicina Intézetben dolgozom, kutatásom elsősorban a SARS-CoV-2 koronavírus diagnosztikai oldalról történő vizsgálatával foglalkozik.

Szeretek kosárlabdázni, zenét hallgatni, illetve a barátaimmal tölteni a szabadidőm. A Romhányi Szakkollégiumban azért öröm és megtiszteltetés tagnak lenni, mert lehetőséget biztosít a fejlődésre, egy jó közösséget alkotunk, és inspiráló a tehetséges fiatal orvostanhallgatók jelenléte.

Dr. Környei Bálint Soma

Sziasztok! Környei Bálint vagyok, a PTE ÁOK Klinikai Idegtudományi Doktori Iskola negyedéves PhD hallgatója. 2013-ban kezdtem TDK-zni a PTE KK Idegsebészeti Klinikán, későbbb a Radiológiai (most Orvosi Képalkotó) Klinikán, azóta kutatok neuroradiológiai témában, ami munka eredményeként 2019-ben Pro Scientia Aranyérmet nyertem. Jelenleg a PTE KK Orvosi Képalkotó Klinika intézeti TDK feleőseként tevékenykedem, négy aktív TDK téma vezetője vagyok, TDK-t érintő kérdésekben keressetek bátran!

Dr. Gaszler Péter

Dr. Gaszler Péter vagyok, diplomámat 2019-ben a PTE ÁOK általános orvos szakán szereztem. Jelenleg utolsó éves PhD hallgató vagyok, kutatásaimat - ahogyan korábban TDK hallgatóként is - a Biofizikai Intézetben folytatom citoszkeletális dinamika témában.

Szabadidőmet a szabadban és aktívan szeretem eltölteni, kirándulok, fotózok és madarászok.