Ez a PTE ÁOK új honlapja.  |  Vissza a régi honlapra

  Az egység összes munkatársa

Dr. Almási Róbert Gyula EDPM

Dr. Almási Róbert Gyula EDPM

PhD EDPM

Telefon: *0432, 32420

Az alábbi TDK témák témavezetője

Témavezető: Dr. Almási Róbert Gyula EDPM

A regionális anesztézia jelentősége a nocicepció és fájdalom percepció folyamatában és fogalmi modelljében meghatározó. A képalkotó vizsgálatok, ultrahang technika bevezetése javítja a sikerarányt, minőségi és megfelelő időbeli kiterjedésű anesztéziát és posztoperatív analgesiát biztosít.

A téma tanulmányozása során számos értékes információ vizsgálatára nyílik lehetőség, pl. különböző lokális anesztetikumok, dózisok, technikák és módszerek összehasonlítására, beteg és személyzet elégedettségi mutatókvizsgálatára, stressz markerek, fájdalommal összefüggő endogén farmakológiai struktúrák értékelésére.

Témavezető: Dr. Almási Róbert Gyula EDPM

A krónikus fájdalmak kialakulhatnak műtétek, balesetek, onkológiai betegségek vagy idegrendszeri károsodás következtében. A krónikus fájdalom számos élettani, pszichológiai és társadalmi kapcsolatot befolyásol, míg ezek hatnak a  krónikus fájdalom intenzitására, minőségére. A fájdalom felmérése, értékelése és kezelése multimodális megközelítéssel a fájdalom természetének alaposabb megismerését teszi lehetővé.   

A téma tanulmányozása során számos értékes információ vizsgálatára nyílik lehetőség, pl. különböző lokális anesztetikumok, dózisok, technikák és módszerek összehasonlítására, az emocionális, affektív és magatartási mutatók értékelésére, beteg elégedettségi mutatók vizsgálatára, stressz markerek, fájdalommal összefüggő endogén farmakológiai struktúrák értékelésére.