A Tölösi Péter Alapítványról a Kossuth Rádióban

2023. április 27.

A Kossuth Rádió „Felfedező az egészségről” című műsora április 25-én a pécsi Tölösi Péter Alapítvány tevékenységéről szólt.

Az „Alapítvány a leukémiás és tumoros megbetegedésű gyermekek gyógyításáért” szülői kezdeményezésre jött létre 1990-ben. 1999-ben felvették Tölösi Péter nevét, aki a Matáv Pécsi Igazgatóságának vezetője volt, és haláláig támogatta az alapítvány tevékenységét. Céljuk a komplex prevenciós és rehabilitációs segítségnyújtás a Pécsi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikájának onkológiai osztályán kezelt és utógondozott gyermekek, testvéreik és családjaik számára. Székhelyük a pécsi gyermekklinika közelében, a Nagyvárad utca 1-es szám alatt, egy takaros, hangulatos családi házban található, de munkatársaik az osztályon is besegítenek.

A műsorban megszólal édesanyjával együtt egy 13 éves kisfiú, akinél hat és félévesen diagnosztizáltak leukémiát, dr. Vojcek Ágnes egyetemi tanársegéd, a pécsi gyermekklinika onkohematológiai osztályának osztályvezető-helyettese, Szebenyi-Wágner Ida gyógytornász, dr. Fenyvesi Ilona gyermek- és felnőtt pszichiáter, valamint Krutki Józsefné, az alapítvány titkára.

A műsor itt hallgatható vissza:

mediaklikk.hu