Új inkubátor segíti a beteg újszülöttek gyógyulását

2024. március 6.

Új, modern inkubátorban gyógyulhatnak a beteg újszülöttek a Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikájának intenzív osztályán. Az eszközt a Schneider Autóház adományozta.

A Pécsi Gyermekklinika intenzív osztályán évente 60-70 olyan koraszülöttet kezelnek, akiknek műtétre van szükségük születésük után. A koraszülött babák ellátása, ápolása már önmagában is rendkívül komplex kezelést igényel, ami egy-egy operáció kapcsán még bonyolultabb helyzetet teremt.

Az intenzív osztályon található inkubátorok már 15 évesek, ezért elérkezett az idő a cseréjükre. Az Életmentő Gyermek-Intenzív Alapítvány évek óta közreműködik az osztály eszközparkjának a fejlesztésében, ezért közösségi oldalon kérték a lakosság segítségét az új inkubátor beszerzéséhez. A felhívásra a Schneider Autóház azonnal jelentkezett és az eszköz megvásárlásához a teljes összeget, azaz csaknem 8 millió forintot ajánlott fel.

A modern berendezés minden igényt kielégít: a babák számára biztonságos ápolást, védelmet nyújt, növekedésükhöz, gyarapodásukhoz megfelelő körülményeket biztosít, és nyitható teteje miatt kisággyá is átalakítható.

Forrás:

univpecs.com

Fotó:

Csortos Szabolcs/PTE