Az egység összes munkatársa

Prof. Dr. Decsi Tamás

Prof. Dr. Decsi Tamás

egyetemi tanár , klinikaigazgató

Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika

Telefon: *0732, 35973

Az alábbi TDK témák témavezetője

Témavezető: Prof. Dr. Decsi Tamás

A zsírsavak igen fontos szerepet játszanak az emberi szervezetben és számos gyermekgyógyászati kórképben (elhízás, diabetes, gyulladásos bélbetegségek) találtak eltérést az egészségesek értékeitől a zsírsavellátottságban. Bizonyos kórképekben a diéta kiegészítése zsírsavszupplementációval a terápia részét is képezheti.

Témavezető: Prof. Dr. Decsi Tamás

Az utóbbi években ismét fontos téma lett a csecsemőtáplálás, ezen belül a szoptatás támogatása és a hozzátáplálás. A hozzátáplálás területén belül a legfontosabb témakör az új ételek, illetve az allergének bevezetésének ideje és szerepe a későbbi allergiák kialakulása szempontjából.

Témavezető: Prof. Dr. Decsi Tamás

Az anya táplálkozása a várandósság alatt és a szoptatáskor hatással van nem csak az anya egészségi állapotára, a magzat és újszülött idegrendszeri fejlődésére, de befolyásolhatja a gyermek későbbi egészségi állapotát is.

Témavezető: Prof. Dr. Decsi Tamás

A bizonyítékokon alapuló orvoslás (BAO) új megközelítést jelent a mindennapi orvosi gyakorlatban, ahol figyelembe vesszük a rendelkezésre álló szakirodalom eredményeit és rangsoroljuk a vizsgálat minősége alapján, majd az eredmények kritikus kiértékelése alapján alkalmazzuk azokat a gyakorlatban.