Megjelent „Az alvásvizsgálatok kézikönyve”

2022. szeptember 19.

Dr. Faludi Béla egyetemi docensnek, az Alvásmedicina Tanszék vezetőjének és dr. Szakács Zoltánnak, a budapesti Honvédkórház Neurológiai Osztálya osztályvezető főorvosának a szerkesztésében megjelent „Az alvásvizsgálatok kézikönyve”.

Az alvásmedicina ismeretanyaga az utóbbi évtizedekben hatalmas fejlődésen ment keresztül, ami az egyes kórképek tudnivalója mellett érinti az alvásdiagnosztikai eljárásokat is. A könyv részletesen tárgyalja ezeket, az elektroklinikai alapismeretektől kezdve a különféle vizsgálóeljárásokig (poliszomnográfia, poligráfia, stb.), valamint külön fejezet foglalkozik az alvásfüggő légzészavarok terápiás eljárásaival is. Az elméleti alapokat több, mint 200 alvásvizsgálati regisztrátum teszi teljessé, és így atlaszként is jól használható.

A kötet a Springmed Kiadó gondozásában, az orvosi szakkönyvek sorozatban jelent meg 2022 szeptemberében, és hamarosan e-book változatban is elérhető lesz.

A kiadványt nemcsak az alvásmedicinával foglalkozó szakemberek, hanem a társszakmák képviselői, az orvostanhallgatók és az alváslaboratóriumban dolgozó asszisztensek is hasznosan forgathatják.