Díjat neveztek el a pécsi szemészprofesszorról az Egyesült Államokban

2021. június 16.

Dr. Kuhn Ferenc professzor, a PTE Klinikai Központ Szemészeti Klinikájának vendégprofesszora munkájának elismeréseként Kuhn-díjat (Kuhn Award) alapított az Amerikai Szemsebészeti Társaság (American Society of Ophthalmic Trauma – ASOT).

A díjjal, mely a társaság legmagasabb elismerése, a szemészeti traumatológia elméleti és gyakorlati fejlődését elősegítőket tüntetik ki a jövőben. Az ASOT honlapján foglaltak szerint Kuhn Ferenc professzor tevékenysége egyúttal inspiráció is volt a 2020-ban formálódott szervezet alapításához.

Az elismeréshez kapcsolódó laudáció, valamint Kuhn professzor előadása ide kattintva érhető el.

"Dr. Kuhn Ferenc szakmai tudása, tapasztalata és ismereteinek legjavának átadása nagyon sokat jelent a Szemészeti Klinika számára. A professzor a járványhelyzet dacára számos ízben kereste fel a klinikát, újabb és újabb műtéti technikákat tanítva, ezeknek köszönhetően pedig tovább bővült a klinika műtéti palettája" - nyilatkozta a hír kapcsán dr. Csutak Adrienne egyetemi docens, intézetigazgató.

Dr. Kuhn Ferencet a Pécsi Szemészeti Klinika igazgatója a Magyar Szemorvostársaság tiszteletbeli tagjának terjesztette fel.