Felfedezők kerestetnek - Discovery Team 2022-ben is

2022. május 4.

Idén is megszervezi a PTE Általános Orvostudományi Kar Transzdiszciplináris Kutatások Intézete (ITD) a tavaly nagy sikerrel futott "Discovery Team" kutatását, melyhez olyan vállalkozó kedvű hallgatók, dolgozók jelentkezését várják, akik díjazás ellenében szívesen lennének részesei egy egészségügyi szolgáltatásfejlesztés tematikájú projektnek.

A kutatás fókuszában idén a szépkorúak ellátásával foglalkozó, arra szakosodott egészségügyi és szociális intézményekben zajló folyamatok kerülnek. A szervezők olyan megoldásokat keresnek, melyek az említett intézményekben tapasztalt napi rutin megfigyelése útján segítenek az esetlegesen felmerülő kihívásokra, problémákra választ adni, és amelyek segítségével gyorsabbá, egyszerűbbé, hatékonyabbá tehető a mindennapi élet mind az ott dolgozók, mind az egészségügyi szolgáltatásokat igénybe vevő érintett csoport számára.

A programtól, mely a Silver Economy 2022 projekthez is kapcsolódik, olyan új, innovatív ötletek és megoldások születését várják, melyek amellett, hogy emelik a régió egészségügyi szolgáltatásának színvonalát, új álláslehetőségeket is teremthetnek a szolgáltatási területen.

Az idei Discovery Team program tervezett ideje 2022. június-augusztusa, a képzéssel együtt 6-8 alkalmat ölelne fel a tervek szerint. A csapat egy része már összeállt, ugyanakkor a szervezők 2022. május 31-ig még várják a jelentkezőket, nem csak az orvosképzés területéről.

A résztvevők külön díjazásban részesülnek, amelyet az Európai Innovációs és Technológiai Intézet egészségügyi innovációt támogató részlege (EIT Health) biztosít. 

A programról további információk a PTE ÁOK ITD Facebook-oldalán érhetők el. A szervezők emellett szívesen fogadják a kutatással kapcsolatos esetleges kérdéseket elérhetőségeiken (itdweb.hu/kapcsolat)

Fotó:

Pixabay.com