JÖVŐKÉPÜNK ÉS KÜLDETÉSÜNK

Küldetésünk olyan vezető európai intézménnyé válni, amely átlépve és túlmutatva a már létező diszciplínák határain elősegíti új tudományágak és módszertani megközelítések születését. Ennek megvalósulása érdekében olyan teret kívánunk biztosítani, amely megkönnyíti és ösztönzi a különböző tudományterületek közötti átjárást és munkamegosztást. Küldetésünk továbbá a hatékony kommunikáció kialakítása a tudományterületek, az üzleti, valamint a civil szféra között.

Tevékenységünk három fő pillére:

• Oktatás

• Kutatás

Intézetünk eltökélt szándéka, hogy tovább fejlessze és alkalmazza a transzdiszciplinaritás fogalmát a kutatások területén. Kutatók és szakmabeliek egyaránt hozzájárulnak egyedi szakértelmükkel ahhoz a folyamathoz, melynek lényege hogy különböző szakterületeknek a megértését, feldolgozását egy komplex egységként, egy projektként kezeljünk, ne pedig csak egy bizonyos, kiemelt részét próbáljuk meg értelmezni. A kihívásokkal teli, izgalmas és sokszínű munka folyamán, mely csapat munkát, együtt működést  igényel, gyakran nemzetközileg elismert, szellemi tudás születik az új módszereknek és megközelítéseknek köszönhetően.

• Tudományterületek közötti kapcsolatteremtés

A Transzdiszciplinaritás filozóiája elkötelezett az úgynevezett bevonó stratégiája mellett, melynek lényege, hogy jól működő kapcsolatot építsen ki az üzleti és innovációs szféra képviselőivel, illetve a nagyközönséggel. Intézetünk sokszínűségét jól tükrözi, hogy nagy hangsúlyt fektet a tudományos oktatásra és  különböző fórumok rendezésére, valamint a hétköznapi emberek számára szerveződő fórumokra, mely kitűnő lehetőség  Responsible Research and Innovation (Felelős Kutatás és Innováció) promotálására.

EIT HEALTH RIS HUB

Intézetünk a világ egyik legnagyobb egészségügyi innovációs kezdeményezése, az EIT Health Network hivatalos partnere. Pécsi irodánk a Magyarország teljes vidéki régióját lefedő EIT Health központ. Bővebb információért kattints az alábbi linkre.

EIT Health RIS Hub