Meghirdették az idei egészségügyi fejlesztési pályázatokat - EIT Health InfoDay március 27-én

2023. március 22.

Meghirdette 2023-as egészségügyi fejlesztési pályázatait az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) egészségügyi innovációt népszerűsítő közössége (EIT Health), a medtech, biotech és digital health vonatkozású egészségügyi fejlesztések támogatásában kis- és középvállalkozások, egyéni vállalkozók, valamint startup cégek részesülhetnek. A pályázatokhoz fogódzóként március 27-én délutánra komoly nevek bevonásával online tájékoztatót szervez a PTE ÁOK Transzdiszciplináris Kutatások Intézete.

A pályázatok célja, hogy segítségével olyan új, innovatív és korszakalkotó egészségügyi szolgáltatások és termékek szülessenek, amelyek nem csupán az egészségügyi ellátás színvonalát fejlesztik, de egyben akár új munkalehetőségeket is teremtenek. A program 2016-os indulása óta több mint 740 start-upnak nyújtott támogatást Európa szerte 2022-ig, melynek eredményeképpen 22 új termék és szolgáltatás látott napvilágot, összesen 205 millió euró befektetési értékben.

A PTE Általános Orvostudományi Kar Transzdiszciplináris Kutatások Intézete (PTE ÁOK ITD) weboldalán összegyűjtötte a már nyitott pályázati lehetőségeket, egyúttal mellékelte az összes fontos határidőt is információt. A gyűjtés az itdweb.hu/europai-egeszsegipari-palyazatok/ linken érhető el. A pályázati kiírások angol nyelven az innostarter.eithealth.eu/honlapon olvashatók. Az ITD tájékoztatása szerint a pályázatokkal kapcsolatos jelentkezési feltételek folyamatosan frissülnek, így érdemes rendszeresen felkeresni az oldalukat. 

A pályázati lehetőségek közötti könnyebb eligazodás érdekében a PTE ÁOK ITD 2023. 03. 27-én, hétfőn 15.00 órától 16.00 óráig online tájékoztatót tart. Ennek keretében a pályázati anyagok ismertetése mellett hasznos és praktikus gyakorlati tippeket is megosztanak az érdeklődőkkel az eredményes pályázatbenyújtás érdekében. 

Az online tájékoztató előadói

Békási Tamás - EIT Health RIS Business Creation Manager

Békási Tamás az elmúlt tizenöt év során széleskörű tapasztalatra tett szert a folyamat- és üzletfejlesztés, a marketing kommunikáció, illetve a nemzetközi szolgáltatás transzfer területén, az ügynökségi, a nagyvállalati, illetve az SSC szektorban. Az EIT Health (European Institute of Innovation and Technology) RIS régiójának Business Creation Project Manager-eként kiemelt missziójának tekinti a hazai és európai egészségügyi szakemberek és start-upok támogatását és mentorálását. 

Előadásának témája: RIS Business Creation Programmes 2023

Dr. Dobos István - Ügyvéd

Dr. Dobos István ügyvédként 10 éve foglalkozik startup cégekkel, szindikátusi szerződések, tőkebefektetések és teljes cégfelvásárlások (exit) jogi hátterével. István a magyar mellett angol és német nyelven dolgozik, így esetleges külföldi terjeszkedés, külföldről érkező tőkebefektetés esetén is szívesen áll rendelkezésetekre.

Előadásának témája: Startup cégjogi megoldások - A kontrolljogok szerepe

Az online tájékoztatóra regisztrálni szükséges, mely ide kattintva végezhető el. Az eseményhez való csatlakozáshoz szükséges linket a regisztrációt követően automatikusan megkapják a regisztráltak. Amennyiben valamiért nem érkezik meg a link, érdemes a szemét és a spam mappákat is ellenőrizni.

A pályázat plakátja: