Megkezdődtek a pécsi orvoskar déli parkjának rekonstrukciós munkálatai

2024. június 28.

Megkezdődött a pécsi orvoskar déli parkjának felújítása. Május 16-tal vette át a kivitelező a területet, a látványos rész pedig június 20-szal, a terület elzárásával, a burkolat bontásával indult el. A munkálatok három szakaszban valósulnak meg, a park várhatóan 2025 elején készül el.

Amint híreinkben megírtuk, a beruházás az „ÁOK déli park rekonstrukciója I.-II. ütem” nevet viseli és nettó 726 millió forintból valósul meg, három szakaszban. A munkálatok idejére lezárták a Szigeti útra néző területet, az utat határoló kerítést elbontják.

Mint Csaba Ders egyetemi főépítész, várostervező elmondta, a területen egy elegáns gyalogos sétány épül, és az orvoskar patinás tömbjéhez egy ligetes parkon keresztül vezet majd az út. A déli park közepén húzódó parkolót áthelyezik a campus kevésbé frekventált, a kari élet szempontjából marginálisabb területére.

Hangsúlyozva a közösségi funkciókat, az egyéni és csoportos pihenésre, tanulásra és étkezésre alkalmas köztéri bútorokat helyeznek el benne, a zöld burkolatok alkalmazásával pedig még vonzóbbá varázsolják a teret.

A várhatóan kilenc hónapig tartó munkálatok során egyedi, jelképes értékű köztéri műtárgyak és bútorok is lesznek az új parkban, ami egységes térszerkezetet alkot majd az új Fogászati Oktatási Központ előterével.

A felújítás előreláthatóan 2025 elején zárul.