Március 24-én elindult karunk új honlapja

2021. március 22.

Új design-nal, kiemelt tartalmakkal, friss, érdekes hírekkel, interjúkkal, videókkal március 24-től új honlapot indított karunk. Fejlesztőcsapatunk célja egy könnyen kezelhető, mindent átfogó, nemzetközi szintű online felület létrehozása volt, amiben reméljük, hogy örömét, elégedettségét leli a látogató, valamint az ÁOK valamennyi munkatársa, hallgatója is. Kialakításának szempontjairól és a fejlesztés további lépéseiről is mesélt karunk Marketing és Kommunikációs Osztályának vezetője, Pál Tibor.

 

Schweier Rita írása

 

- Miért vált aktuálissá, fontossá egy új honlap létrehozása?

- Az elmúlt közel két évtized megtanított minket arra, hogy egy intézmény versenyképességét - fizikai infrastruktúrája és minőségi szolgáltatásai mellett - az is nagy mértékben befolyásolja, hogy milyen jelenlétet tud kiharcolni magának az online térben. Versenyképességünk megőrzéséhez nagyon fontos tehát az, hogy színvonalasan jelenjünk meg, különösen nemzetközi viszonylatban. Egy orvosegyetem esetében ez különös hangsúlyt kap, ahol az oktatás, a kutatás és a gyógyítás is kulcsfontosságú szerephez jut. Amikor egy látogató megérkezik egy weboldalra, nagyon hamar képet alkot magában az adott szervezetről, még ha nem is ennek alapján dönt arról, milyen is ez az intézmény. Ma már alapkövetelmény a modern, könnyen navigálható, emellett igényes weboldal megléte, melynek megalkotására Marketing és Kommunikációs Osztályunk egy dedikált fejlesztői csoportot hozott létre.

- Kialakításakor milyen szempontokat vettek figyelembe?

- A fejlesztői csapat vezetője, Fekete László úgy álmodta meg az oldalt, hogy az ne csak az itt dolgozók és hallgatók belső tájékozódását szolgálja, de a nagy számban hozzánk látogató hazai és nemzetközi érdeklődők igényeit is kielégítse, ezért ennek tartalmát alárendeltük a képzőhelyünk reputációját és rangját emelő, ugyanakkor színes, sokoldalú kommunikációnak. Közben természetesen a funkcionalitást sem veszítettük el a fókuszból.

Ez a weboldal tehát mindenkinek szól. Bízunk abban, hogy ez az új, modern megjelenés is segíti azt a törekvésünket, hogy karunk a világ TOP 200 orvosképzője közé kerüljön.

- Vannak-e olyan elemei, amelyekre különösen ráirányítaná a látogatók figyelmét?

- Azt gondolom, hogy akkor jó egy weboldal, ha nincs kiemelendő eleme, sokkal inkább a kiegyensúlyozottságot érzékeli benne a látogató. Úgy vélem, hogy ez egy korszerű, modern smart oldal, aminek minden funkciója esztétikus és jól elérhető telefonról, tabletről, vagy épp laptopról. Kialakításában óriási szerepe volt a webgrafikusunknak, aki munkáival hazai és nemzetközi elismeréseket is nyert.

- Terveznek-e további fejlesztéseket?

- Természetesen, a weboldal folyamatos munkát igényel, mint minden, hozzá hasonló fejlesztés, jelenleg az 1.0-s változat készült el. Minden erőnkkel azon leszünk, hogy a belső és külső felhasználói elégedettséget folyamatosan növeljük. Ehhez fontosak a visszajelzések, a vélemények, a javaslatok, amiket a továbbiakban is szívesen várunk. Kulcsfontosságú lesz a későbbiekben a jelenlegi egységek aloldalainak teljes optimalizálása, újratervezése. A dékáni vezetéssel egyeztetett célunk, hogy az összes, saját fejlesztésű intézeti és klinikai weblapot is integráljuk a központi alá, megtartva közben azok egyediségét. Terveink között szerepel webes megjelenésünk erősítése a toborzóink felületein is. Külföldi partnereinkkel együttműködve dolgozzuk majd ki azoknak a weboldalaknak a tartalmát, ahol karunkat népszerűsítik az általuk lefedett piacokon.

- Mekkora csapat dolgozott az új weboldal megformálásában?

- Nagy a csapat, minden tagját elismerés illeti. Kialakításában a belsős kollégák mellett külsős szervezetek tagjai is közreműködtek, így ez egy sok embert megmozgató együttműködés volt, ami jelesre vizsgázott. Kiemelném dr. Grama László és Fekete László munkáját, akik a projektet irányították, valamint dr. Maróti Péter és dr. Bogár Péter segítségét, akik a 3D Központ munkatársaiként az oldal front end fejlesztését koordinálták, végezték. Hálás vagyok a grafikusunknak, Egri Zoltánnak, továbbá a back end fejlesztésért karunk két informatikusának, Bencze Zsoltnak és Mihály Sándornak. A weblap struktúrájában és tartalmának kialakításában Rafa-Gyovai Tibor, dr. Duga Zsófia, Schweier Rita, Somodi Klára, Harta Viktor, Tárnoki Nikolett, Torma Loretta, Lorencz Máté, Csidei Lívia, Sebők Kálmán és Bagány Márta segédkeztek, és mellettük még legalább 20 tesztelő, példaértékű összefogásban.

Az új ÁOK honlap bemutatása: