XI. TDK Börze – október 25.

2023. október 10.

A pécsi orvoskar XI. TDK Börzéjét október 25-én, 13 és 17 óra között, a dr. Romhányi György aulában rendezik. Az intézetek és a klinikák tájékoztatójának célja, hogy a hallgatók megismerjék az egyes kiállítókat, a kutatói és klinikai munkafolyamatokat, a Tudományos Diákkör lehetőségeit, valamint ötleteket és motivációt kapjanak leendő kutatási tevékenységükhöz.

A szervező, a Magyar Felvételi és Hallgatói Iroda munkatársai szerint akkor is érdemes eljönni a börzére, ha a hallgatóban már kialakult, mely terület iránt érdeklődik, vagy ha több opción is gondolkodik. Sok tapasztalat gyűjthető és olyan skillekre lehet szert tenni, amelyek a későbbiekben is jól jöhetnek.

Szó sincs arról, hogy a kutatómunka csak a pipettázgatásról szólna, hiszen ennél sokkal szélesebb a paletta. Meg lehet ismerkedni a klinikai kutatások módszertanával, egy alaptudományos szemlélettel, a kritikus gondolkodásra való képességgel és azzal is, hogyan lehet hatékonyan együttműködni egy csapattal.

TDK-munkát nemcsak a szakdolgozat előtt álló ötöd- és hatodévesek végezhetnek, és nem  szükséges minden intézetnél vagy klinikánál, hogy az adott tárgyat előzőleg teljesítsék. A börzén kiderül, hogy egyes intézeteknek, klinikáknak mi a kutatási profiljuk, milyen jellegű munkát tudnak kínálni a hallgatók számára, és vannak-e előzetes követelményeik.

Az esemény a TDK égisze alatt, a Magyar Felvételi és Hallgatói Iroda koordinálásával valósul meg. A szervezők remélik, hogy a börze során a hallgatók sok információhoz jutnak, és minél korábban elkezdik kutatómunkájukat. Utóbbi azért fontos, mert az egyéni eredmények kiváló alapot teremthetnek az orvosi diplomamunka sikeres összeállításához és a hatékony posztgraduális (PhD) munkához is.

A TDK-val kapcsolatos, részletesebb tudnivalókról itt tájékozódhatnak.