Új szolgáltatással vár a PotePedia

2023. november 3.

Régóta várt és hasznos kényelmi szolgáltatással bővül november 6-tól a PotePedia, amikor hivatalosan is összeköttetésbe kerül a Neptun rendszerével a pécsi orvoskar digitális tananyagrendszere.

Az új interfész segítségével olyan kényelmi szolgáltatás veszi kezdetét, amelynek révén a hallgatók által a Neptunban hivatalosan felvett tantárgyaik képzési anyagai naprakészen az ún. kurzus színterekben várják a PTE ÁOK hallgatóit.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy nem kell a továbbiakban keresgélni a curriculum egészében az adott szemeszterre felvett tantárgy tananyagait, hanem a rendszer intelligensen a hallgatók elé tárja az aktuális időszak tantárgyainak színtereit, benne minden előadás, gyakorlat és szeminárium tananyagával, melyeket az oktatók összeállítottak és publikáltak hallgatóik számára.

„Az új strukturális elrendezés oktatói oldalról is hordoz könnyebbséget: számukra is főként az általuk oktatott tantárgyak jelennek meg belépéskor, és a tantárgy színterekbe feltöltött, ott megosztott tananyagaik és egyéb a felkészülést segítő dokumentumok (pl. ellenőrző tesztek, videók és hanganyagok stb.) közvetlenül a kurzusra beiratkozott és azon résztvevő hallgatóik látókörébe kerülnek” – mondta el az új fejlesztés kapcsán Fekete László, a PTE Általános Orvostudomány Kar Digitális Marketing Irodájának vezetője, a PotePedia fejlesztésének koordinátora.

„Természetesen a PotePedia  több, mint 170 ezres digitális tananyaggyűjteménye továbbra is rendelkezésére áll minden pécsi orvosis hallgatónknak, de ezzel az új kényelmi szolgáltatással lényegében megteremtjük a digitalizált tanterem funkcióját is, amelyben sokkal több lehetőség áll rendelkezésre a közös munka folytatására, mint a korábbi első sorban csak felhőalapú tárhely szolgáltatással. A közeljövőben ezt az új, személyre szabott és fókuszált tantárgyi elérhetőséget integráljuk a POTE+ alkalmazásunkba is, így a mobil appos bejelentkezést követően nem csak órarendünk, hanem a felvett tárgyaink közvetlen potepediás elérhetősége is ott lapul majd a zsebünkben” – tette hozzá.