Hallgatók, figyelem! - Időszakos egészségügyi alkalmassági vizsgálatok március 31-ig!

2024. március 11.

A Tanulmányi Hivatal felhívást tett közzé azzal kapcsolatban, hogy a Foglalkozás-egészségügyi és Munkahigiénés Központ (FMK) a tavaszi szemeszter során, 2024. március 31-ig végzi el azon hallgatók számára az időszakos egészségügyi alkalmassági vizsgálatokat, akiknek jelenlegi alkalmasságuk érvényessége lejár még a tavaszi félév során (legkésőbb a 2023/24-es tavaszi félév vizsgaidőszakának utolsó napjáig bezárólag, azaz 2024. június 28-ig), vagy már korábban lejárt/hiányzik.

Fontos, hogy érvényes, „alkalmasnak” minősített eredmény hiányában, vagy "nem alkalmas", illetve "ideiglenesen nem alkalmas" vizsgálati eredménnyel nem vehetnek részt az oktatásban és a vizsgákon.

A felhívás részleteit itt olvashatják:

 

Tisztelt Hallgatók!

Szíves emlékeztetőül tájékoztatjuk, hogy a Foglalkozás-egészségügyi és Munkahigiénés Központ (továbbiakban: FMK) a tavaszi szemeszter során, 2024. március 31-ig végzi el azon hallgatók számára az időszakos egészségügyi alkalmassági vizsgálatokat, akiknek jelenlegi alkalmasságuk érvényessége lejár még a tavaszi félév során (legkésőbb a 2023/24 tavaszi félév vizsgaidőszakának utolsó napjáig bezárólag, azaz 2024. június 28-ig) vagy már korábban lejárt/hiányzik.

Alkalmassági eredményük jelenlegi érvényességi dátumát (az FMK-tól a korábbiakban megkapott hivatalos adatok alapján) itt tudják ellenőrizni: Neptun/Tanulmányok/Képzés adatok/Eü. alkalmasság érvényességi határidő mező).

A jelentkezéshez szükséges linken keresztül tudnak regisztrálni az FMK által megadott időpontokra.

A vizsgálatok időszaka: 2024. január 27.-március 31.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a meg nem jelenés, „nem alkalmas” vagy „ideiglenesen nem alkalmas” minősítés esetén a hallgató nem működhet közre egészségügyi tevékenység végzésében, továbbá a tavaszi szemeszter vizsgaidőszakára vonatkozóan nem fog tudni vizsgára jelentkezni.

Fontos! A foglalkozás-egészségügyi alkalmassági vizsgálatokhoz kapcsolódó röntgen (tüdőszűrő) vizsgálatára vonatkozóan az alábbiakra hívjuk fel szíves figyelmüket.

A Lánc Utcai Rendelőintézetben nem időpontfoglalással, hanem a következők szerint tudnak részt venni a röntgenvizsgálaton:

  • hétfőtől péntekig 10:00-15:00 között fogadják Önöket vizsgálatra
  • a diákigazolvánnyal nem rendelkező hallgatók részére a vizsgálat díja 1.700 Ft
  • kérjük, a következő adataikat vigyék magukkal a röntgenvizsgálatra történő bejelentkezéshez egy papírra felírva: név; születési hely, idő; anyja neve; TAJ szám (ha van); telefonszám 

Az FMK által megadott időpontok korlátozott számára figyelemmel nem garantálható, hogy az elmulasztott időpont pótolható, így kérjük, hogy a lefoglalt időpontokra szíveskedjenek megjelenni a tanulmányi előrehaladásuk későbbi akadályoztatásának elkerülése érdekében és legkésőbb március 31-ig a vizsgálaton részt venni.

Javasoljuk, hogy a vizsgálatra való jelentkezésüket ne halasszák az utolsó hetekre, mert nem garantálható, hogy akkor lesznek még szabad helyek. Az FMK a Kar által megadott hallgatói létszám többszörösének megfelelő helyeket biztosít a teljes vizsgálati időszakra, így a késői jelentkezés miatti helyhiány nem tekinthető méltányolható indoknak a vizsgaidőszakban való részvételről való letiltás alóli mentesüléshez.

Továbbá felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a Térítési és Juttatási Szabályzat 51.§ (12) bekezdése értelmében az a hallgató, aki az előzetesen lefoglalt időpontra nem jelenik meg, egészségügyi alkalmassági vizsgálat időpontmulasztási díjat köteles megfizetni.

Tájékoztatjuk, hogy azok a hallgatók, akik nem rendelkeznek majd érvényes egészségügyi alkalmassági vizsgálattal a tavaszi szemeszter vizsgajelentkezési időszakának kezdetére, a vizsgajelentkezésről letiltásra fognak kerülni. Így kérjük, hogy szíveskedjenek a vizsgálatra mielőbb jelentkezni és azon megjelenni.

 

Üdvözlettel:

Tanulmányi Hivatal