Hallgatói szolgáltatások

A Kar különböző szervezeti egységei, a hallgatói szervezetek és külső partnereink is nyújtanak szolgáltatásokat hallgatóknak, koordinálják ezek működését, illetve programokat szerveznek.

Hallgatói támogatói rendszer

A támogatói rendszerre kattintva összegyűjtve találhatók meg mindazon lehetőségek és szolgáltatások, melyek mentális egészségetek megőrzését és a hallgatói Well-being fokozását támogatják, legyen szó akár tanulmányokkal kapcsolatos, vagy az élet bármely más területét érintő elakadásról.

A Hallgatói támogatói rendszer a PotePillars kari stratégiai terv Well-being koncepciójának részét képezi.


Magyar Felvételi és Hallgatói Szolgáltató Iroda

Fő tevékenységük hallgatói szolgáltatások koordinációja, hallgatók tájékoztatása kari felhívásokról, információkról, hallgatói szekrények menedzselése, rendezvények szervezése.


Peer Program

A program elsődleges célja, hogy megkönnyítse a hallgatók számára a problémák megoldásához szükséges út elérését. A Peer-ek között vannak magyar, angol és német programos, valamint általános orvos, fogorvos és gyógyszerész szakos hallgatók is, akikhez bármikor fordulhattok segítségért.


Pszikon

A szervezet pszichológiai segítséget nyújt a mindennapi élet nehézségeinek megoldásához, ingyenes személyes konzultációt biztosítva időpont egyeztetést követően.


Támogató Szolgálat

A szolgálat az egyetem fogyatékkal élő (dyslexiás, dysgraphiás, dyscalculiás, mozgáskorlátozott, látássérült, halláskárosodott, stb.) polgárainak életvitelét hivatott megkönnyíteni.


Jogsegélyszolgálat

A szervezet a Pécsi Tudományegyetem hallgatói számára nyújt széleskörű, ingyenes jogi segítséget, joghallgatók és gyakorlott jogászok sikeres együttműködésének köszönhetően.


Your Life

A YourLife@ÁOK a Kar egészségprogramja. Céljuk, hogy segítsék a hallgatóknak még jobban érezni magukat – nemcsak az Orvoskaron, hanem általában a mindennapokban is. Egyéni konzultációkon, workshopokon, programokon vehetnek részt (térítésmentesen) az érdeklődők.


POTE events

A POTE events felületén tájékozódhattok a Nektek szóló programokról és eseményekről, itt találtok róluk naprakész infókat.


Szekrények

Karunkon ruhatár és csomagmegőrző szekrények is hallgatóink rendelkezésére állnak, melyek használata ingyenes. A szekrények igénylése minden tanév elején, online űrlap kitöltésével történik. Ennek menetéről szeptember elején érkezik további tájékoztatás.


Csendszoba

A helyiség a tervek szerint szeptembertől nyitvatartási időbenHétfő – Péntek: 7.30 – 19.00 áll a hallgatók rendelkezésére, lehetőséget biztosítva a hallgatók kulturális és vallási szükségleteinek kielégítésére. A csendszoba kulcsa az ÁOK portáján vehető fel.


Könyvtárak

A hallgatóknak lehetősége van igénybevenni mind a Kari Könyvtárt, mind a Tudásközpont intézményét.