Hallgatói tájékoztatás a COVID oltások elérhetőségéről

2021. február 10.

Tisztelt Hallgatók,

A hallgatói COVID-19 oltások szervezésével kapcsolatban a következő tájékoztatást szeretnénk nyújtani:

Az egészségügyi dolgozók COVID-19 elleni kampányszerű oltása január végén hivatalosan lezárult, és jelenleg az idősotthonok lakóinak oltása zajlik. Korábbi tájékoztatásunknak megfelelően a COVID-vakcina iránti előzetes hallgatói igényfelmérést 2021. február 3-án 12 órakor lezártuk. Célunk az, hogy az oltási lehetőséget a továbbiakban is biztosíthassuk minden, az előzetes igényfelmérésünkre határidőig jelentkezett hallgatónk számára, az Oltóközpont kapacitásaihoz és a vakcinák elérhetőségéhez igazodva. Az oltások ütemezése kapcsán egyelőre nem rendelkezünk információkkal, az a vakcina elérhetőségének függvényében alakul.

Amennyiben ismételt lehetőségünk nyílik új oltási napok szervezésére, úgy az érintett hallgatókat e-mailben tájékoztatni fogjuk, illetve megküldjük számunkra a regisztrációs linket.

Azon hallgatóink számára, akik határidőig nem adták le jelentkezésüket az előzetes igényfelmérés során, a jövőben nem áll módunkban COVID oltást biztosítani. Ők a lakossági oltás keretén belül tudják a vakcinát igényelni, ezért számukra javasoljuk, hogy regisztráljanak a vakcinainfo.gov.hu linken.

Egyúttal szeretnénk minden olyan hallgatónk figyelmét felhívni, akik már részesültek az első védőoltásban, hogy a második, ismétlő oltáson az Oltóközpontban az előre megadott időpontban megjelenni szíveskedjenek. Ez az időpont az első oltás alkalmával kapott oltási kártyán van feltüntetve, és az Oltóközpont erről további előzetes értesítést nem küld.

Az ismétlő oltásre kérjük vigyék magukkal a szükséges nyilatkozatokat kitöltve, melyek az alábbi linken érhetők el: Nyilatkozatok COVID védőoltáshoz.

Kérjük, hogy az oltási kártyát őrizzék meg.

 

Üdvözlettel,

a Hallgatói Szolgáltató Osztály munkatársai