Harmadik COVID-oltás - hallgatói felhívás

2021. november 10.

Kedves Hallgatók!

A koronavírus-járvány negyedik hulláma következtében Magyarországon is növekszik a megbetegedések száma. A delta vírusmutáns gyorsan terjed, és súlyosabb megbetegedést képes okozni. Felhívjuk a figyelmüket, hogy a védőoltás után kialakuló védettség néhány hónap elteltével gyengülhet. Ez minden vakcinára igaz, ezért a régebben oltottak számára is kiemelten fontos az ismétlő oltás felvétele.

Arra kérjük minden kedves hallgatónkat, hogy lehetőség szerint vegyék fel a harmadik védőoltást is, melyre magyar hallgatóink számára a háziorvosuknál és az Oltóközpontban, külföldi hallgatóik számára pedig az Oltóközpontban van lehetőség. A regisztráció ajánlott, de nem kötelező. Az Oltóközpont felkereshető előzetes regisztráció nélkül is, azonban ebben az esetben a várakozási idő megnövekedhet.

Regisztrálni lehet:

Az oltás helyszíne: PTE KK Rákóczi úti Oltóközpont (Pécs, Rákóczi út 2., bejárat a Garay utca felől).

Célszerű mielőbb felvenni a harmadik oltást, de az Országos oltási hét keretén belül az Oltóközpont munkatársai nagy erőkkel várják az oltakozókat -regisztráció nélkül is- 2021. november 22-28-ig, minden nap 7-19 óráig.

Ki igényelheti a 3. oltást?

Azon hallgatóink, akiknek az utolsó COVID oltásuk óta eltelt minimum 4 hónap. Kérjük, hogy az oltásra vigyék magukkal a korábbi oltásokat igazoló dokumentumokat (oltási igazolvány).

Mit vigyek magammal?

Az oltás felvétele mellett fontos, hogy betartsuk a járványügyi előírásokat, fordítsunk fokozott figyelmet saját magunk és egymás egészségének védelmére, az általános óvintézkedések, a higiéniai szabályok betartásával, távolságtartással, valamint a kötelező maszkhasználati szabályok betartásával.

 

Üdvözlettel,

a Hallgatói Szolgáltató Osztály munkatársai