Pécsi Immuno-Onkológia Napok - 2024.02.15-02.17.

2024. január 4.

Tisztelt Kollégák!

Ezúton szeretnénk örömmel jelezni, hogy 2024. február 15-16-17-én, immár sokadik alkalommal ismét immuno-onkológiai rendezvényt tervezünk Pécsett (PION - Pécsi Immuno-Onkológiai Napok). Tavaly, a COVID időszak lezárulta után már ismét volt lehetőségünk a korábbi években nagy érdeklődést kiváltó továbbképzésünk megszervezésére, és ezt most szeretnénk ismét elérhetővé tenni minél több onkológus kollega, illetve a társszakmák képviselői számára. A továbbképzés célja, az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően nem csak a legújabb klinikai eredmények taglalása, hanem az, hogy a gyógyító orvosok is minél több információhoz jussanak az immunrendszer működéséről, a kérdésekre mindig lehetőséget biztosítva. A 2024-es programot úgy állítottuk össze, hogy a már rendhagyó pathológiai blokk mellett pathológus és klinikus párbeszédeket hoztunk létre, és külön blokkok taglalják az immunterápia kombinálási lehetőségeit, illetve a neoadjuváns - adjuváns alkalmazást. Idén is az első napra tervezünk egy finanszírozási- és gyógyszerengedélyezési blokkot, a szombat délelőtt pedig a szokásoknak megfelelően a rutin továbbképzést szolgálná. A teljes program, illetve az utolsó napi alapképzés miatt külön javasoljuk a rendezvényt a szakorvosi vizsga előtt álló kollégáknak.  

A képzés akkreditálásra került mind orvosok, mind gyógyszerészek számára. Azt is tudni kell, hogy ez a rendezvény 2020-tól nem csak az Onkoterápiás Intézet továbbképzése, hanem a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjának és Általános Orvostudományi Karának rendszeresített programja, továbbá a tudományos fórum szakmai támogatására már az elmúlt években is felkértük a Magyar Onkológusok Társaságát is.

A részletes programot az OFTEX és a GYOFTEX honlapokon lehet megtekinteni. Minden érdeklődő szakembert szeretettel várunk, idén is, a tavalyival megegyező ünnepi környezetben, a Pécsi Székesegyházhoz tartozó Magtár Látogatóközpontban.

 

Pécs, 2023. december 27.

Prof. Dr. Mangel László Csaba        

Dokumentum(ok)

Bejelentkezés után látható