Ez a PTE ÁOK új honlapja.  |  Vissza a régi honlapra

Feladatok

Küldetésünk

 

Az Angol Felvételi és Hallgatói Szolgáltató Irodában feladatunk az angol programra érkező hallgatók és a Kar oktatóinak és ügyfeleinek kiszolgálása a felvételi vizsgák megszervezésével és lebonyolításával, valamint a hallgatók nem oktatási ügyekhez kapcsolódó problémáinak megoldásával a lehető legprecízebb, leghatékonyabb módon annak érdekében, hogy biztosítsuk az angol nyelvű orvosképzés magas színvonalát.

 

Feladataink

 

Az Angol Hallgatói Szolgáltató Iroda kettős funkciót lát el, fő profilja a PTE ÁOK angol nyelvű orvosi, fogorvosi és gyógyszerész képzéseire jelentkező külföldi hallgatók felvételi eljárásának teljes körű lebonyolítása a beiratkozásig: a jelentkezők nyilvántartása, a felvételi vizsgák megszervezése és kivitelezése, az Angol Program Bizottság támogatása és a dokumentáció előkészítése a döntéshozatalra. Biztosítja a folyamatos kapcsolattartást a toborzó cégekkel és a külföldi képviselőkkel.

Az iroda dolgozói külföldi érdeklődőknek részletes tájékoztatást nyújtanak a magyarországi orvosképzésről, az angol nyelvű képzésre való jelentkezés és felvétel előfeltételeiről, a felvételi eljárásról, számukra évente 4-5 alkalommal nyílt napot szerveznek.

A karra felvételt nyert hallgatóknak egy 3 hetes előkészítőt szervez a szolgáltató iroda: egy 120 órás biológia, kémia és fizika kurzust. 

A Bjørknes program keretén belül Pécsre érkező norvég hallgatók orientációja.

Az iroda másodlagos funkciója az Angol Programos hallgatók nem tanulmányi-jellegű ügyintézése, többek közt közvetítés az idegenrendészet és a hallgatók között, Hepatitisz oltások megszervezése, hallgatói szekrények kiosztása és menedzselése, a Hallgatói Csomagpont működésének felügyelete, kulturális különbségek enyhítése.