Karunkra látogatott a Szász-Anhalti Fogorvosok Egyesületének delegációja

2023. május 17.

Május 3-án karunkra látogatott a Kassenzahnärztliche Vereinigung Sachsen-Anhalt (Szász-Anhalti Fogorvosok Egyesülete) delegációja azzal a céllal, hogy személyes látogatásukkal tovább mélyítsék a kar és az egyesület közötti kapcsolatot.

Az egy évvel ezelőtt létrejött együttműködés tükrében jelenleg 12 fogorvostan-hallgató részesül ösztöndíj-programban, ami a költségtérítés teljes összegére vonatkozik.

A delegáció tagjai látogatást tettek az új Fogászati Oktatási Központban, ahol dr. Nagy Ákos, a Klinikai Központ Fogászati és Szájsebészeti Klinikájának igazgatója és dr. Benke Beáta, a Klinikai Központ Fogászati és Szájsebészeti Klinikájának szakorvosa, a Német Programbizottság tagja fogadta őket. Szóba kerültek az egyéves együttműködés jövőjét érintő lehetőségek is, melyek iránt a klinika vezetése nyitottnak mutatkozott.

A vendégek dr. Than Péter professzorral, a Német Programbizottság vezetőjével és Sebők Kálmánnal, a Német Felvételi és Hallgatói Szolgáltató Iroda vezetőjével is tapasztalatot cseréltek az első félév hallgatói eredményeiről és az együttműködést érintő témákról, mivel a KZV a következő tanévben újabb 12 német hallgatónak nyújt tanulmányi ösztöndíjat, hogy fogorvosi képzésüket a Pécsi Tudományegyetemen megkezdhessék.

A delegáció tagjai dr. Dorit Richter, a KZV Igazgatótanácsának elnökhelyettese, Susann Behling, a KZV Stratégiai és jövőbiztosítási osztályának vezetője, Mathias Gerhardt, a KZV ügyvezető igazgatója és dr. Dirk Wagner, a Szász-Anhalti Fogorvosi Kamara Igazgatótanácsának tagja voltak.

Látogatásuk zárásaként együtt vacsoráztak a támogatott hallgatókkal, tőlük is visszajelzést kérve a tanulmányaik kapcsán felmerülő kérdésekről, esetleges nehézségekről.