A november az újborok időszaka: kicsit fellélegzünk, már túl vagyunk a szüreten, és végre kóstolhatjuk a szüret első "gyümölcseit", az izgalmas, friss újborokat. Milyen volt és lesz az évjárat? Mennyire volt küzdelmes a szüret? Ezekre a kérdésekre biztosan választ kapunk majd kóstolás közben. Hagyományosan az újborokat a borászok Márton napján, november 11-én mutatják be a nagyközönségnek, de egyes bortermelők már jóval korábban kijönnek primőr boraikkal. Az újborok kóstolása azért érdekes, mert ebben a stádiumban áll a bor a legközelebb a szőlőhöz, az elsődleges szőlőillatok és -ízek ilyenkor még dominánsak, ami friss, üde és gyümölcsös jelleget biztosít a bornak. Érdekesség: a világszerte legismertebb francia újbor, a Beaujolais Nouveau mindig november harmadik csütörtökén éjfélkor kerül forgalomba, Sanghajtól New Yorkig.