Keep Active!

2020/21-es tanév tavaszi szemeszterében online folytatjuk kurzusainkat. Kiemelt jelentőségű, hogy ebben az időszakban is rendszeresen végezzenek testmozgást, amelyhez a hallgatók számára az OLPE keretén belül többféle módon is segítséget nyújtunk.

Idén elindítottuk Keep Active! projektünket, mely programsorozat keretein belül célunk a rendszeres testmozgásra, a egészséges életmódra motiválni hallgatóinkat és az egyetemi polgárokat egyaránt. Ehhez többféle programot hoztunk létre, ami rendszeresen bővülni fog a jövőben.

1. program: Online verseny a tavaszi szemeszterben!

Célcsoport: PTE ÁOK aktív jogviszonnyal rendelkező hallgatók.

„Készítsetek videómontázst az elvégzett mozgástevékenységetekről – legyen az futás, biciklizés, lovaglás, korcsolyázás, otthon edzés – és küldjétek el számunkra! A beküldők közül kéthetente PTE Keep Active!-os egyedi pulcsit sorsolunk, míg a félév végén valaki egy 50 000 Ft-os sportszervásárlási utalvánnyal gazdagodik!”

Részletekért kattintsatok IDE!

2. program: Ingyenes online mozgáslehetőségek!

Célcsoport: PTE ÁOK polgárok és hallgatók.

„Csatlakozz hozzánk a Microsoft Teams felületén keresztül és engedd, hogy mozgásban tartsunk! PTE ÁOK Keep Active! MT csoportunkban rendszeresen részt vehetsz online jóga és w.orkout edzéseken, mindemellett számtalan más mozgásanyagot is megtalálsz a fájlok között!”

További információkat ITT találsz!

Maradj aktív! Online verseny a tavaszi szemeszterben!

Készítsetek videómontázst az elvégzett mozgástevékenységetekről – legyen az futás, biciklizés, lovaglás, korcsolyázás, otthon edzés – és a „we transfer” segítségével küldjétek el nekünk az alábbi e-mail címre:

aok.testneveles.mozgaskozpont@pte.hu

A e-mailben fejtsd ki néhány mondatban, hogy miért fontos számodra a rendszeres testmozgás és milyen ötletekkel hidalod át ezt a mindenki számára szokatlan időszakot.

videó felépÍtésének követelményei

  • Mutasd be pontosan milyen gyakorlatokat, sportolási szokásokat alakítottál ki magadnak ebben az időszakban egy maximum 1 perces videóanyag, montázs segítségével. Fontos, hogy a videó elején feltűntesd a neved és évfolyamod.

Javasolt programok a videó elkészítéséhez

  • myvideo
  • tiktok
  • instagram
  • videomaker

Formátumok: avi,mpg,mov,af,mp4

zene felhasználás

Annak érdekében, hogy elkerüljük a felhasználási kellemetlenségeket, az alábbi linkeken elérhető zenéket javasoljuk felhasználni videóitokhoz:

https://www.youtube.com/channel/UCnNWG_mv0-_u-65_uDV9tGw

https://www.youtube.com/user/BreakingTheCopyright

https://www.youtube.com/user/freemusicwave

Résztvevők

PTE Általános Orvostudományi Kar aktív jogviszonnyal rendelkező hallgatók.

A VERSENY MENETE

A versenysorozat kéthetes periódusokban zajlik. Bármikor küldheted a videódat! A kéthetes periódusok végén megfelelő számú jelentkező esetén a beküldők közül egy-egy PTE-s ajándékcsomagot sorsolunk ki! A szorgalmi időszak végéig beküldött videókat sorsolásra bocsátjuk és a május 30.-án kisorsolt videót beküldő hallgató egy 50 000 Ft-os vásárlási utalvánnyal gazdagodik! A nyerteseket e-mailben értesítjük, ajándékcsomagjaikat a Mozgásközpontban személyesen tudják átvenni, de igény esetén postai úton is kézbesítjük.

1. időszak videóanyagának beérkezési határideje: 2021.02.21.

            Sorsolás: 2021.02.22. Nyertes: Kacz Kornélia Réka

2. időszak videóanyagának beérkezési határideje: 2021.03.07.

            Sorsolás: 2021.03.08. Nyertes: Mezei Gábor

3. időszak videóanyagának beérkezési határideje: 2021.03.21.

            Sorsolás: 2021.03.22. Nyertes: Vas Virág

4. időszak videóanyagának beérkezési határideje: 2021.04.04.

            Sorsolás: 2021.04.05. Nyertes: Kövesi Kincső

5. időszak videóanyagának beérkezési határideje: 2021.04.18.

            Sorsolás: 2021.04.19. Nyertes: Kocsis Dorka

6. időszak videóanyagának beérkezési határideje: 2021.05.02.

            Sorsolás: 2021.05.03. Nyertes: Chen Hui

7. időszak videóanyagának beérkezési határideje: 2021.05.16.

            Sorsolás: 2021.05.17. Nyertes: Madácsi Réka

A május 30-ig beküldött videók tulajdonosai közül sorsoltuk ki fődíjunk nyertesét, aki egy 50 000 Ft-os sportszervásárlási utalvánnyal gazdagodik. Keep Active! online versenyünk fődíját Kacz Kornélia nyerte, aki a félév során összesen 7 videót küldött be számunkra!

Folytatódik a videós verseny!

Szeretnénk felhívni figyelmeteket, hogy videós versenyünket a vizsgaidőszakra is kiterjesztjük, így aki szeretne egy PTE-s ajándékcsomagot, amit egy kari pulcsit, TMK-s pólót, öko kulacsot- és immáron Your Life with ÁOK-os táskát, kulcstartót és stresszlabdát is tartalmazz, ne habozzon! Készítsetek videót magatokról sportolás közben küldjétek el számunkra „we transfer” segítségével és írjátok meg hozzá mit jelent számotokra a rendszeres sportolás!

Vizsgaidőszakban történő sorsolások időpontjai:

  • 8. alkalom: május 31.
  • 9. alkalom: június 14.
  • 10. alkalom: június 28.

Verseny vége: 2021.06.28.

nyeremények

PTE-s ajándékcsomag

Fotó forrása. https://international.pte.hu/current-students/information-about-services/university-gifts

Fődíj

50 000 Ft-os vásárlási utalvány sportfelszerelésre.

Természetesen összekapcsoljuk a kellemeset a hasznossal, így amennyiben részt vesztek a versenyen, a beküldött videóanyagotok egy periódus teljesítésnek felel meg az online testnevelés rendszerében! 

 

 

* A Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 2:48 § alapján a versenyre beküldött kép- és videóanyaggal hozzájárulásomat adom, hogy a PTE Általános Orvostudományi Kar Testnevelés- és Mozgásközpont szervezeti egység (székhely:7624, Pécs Jakabhegy út 6.) ezt a videóanyagot és/vagy fotót térítésmentesen és korlátozás nélkül felhasználhatja a szervezeti egység hivatalos felületein (honlap, Facebook oldal). A szerzői tartalmakat a PTE Általános Orvostudományi Kar Testnevelés- és Mozgásközpontot illeti. Tudomásom van arról és elfogadom, hogy a fényképek felhasználására vonatkozó hozzájárulásom a PTE Általános Orvostudományi Kar Testnevelés- és Mozgásközpont felé intézett írásbeli nyilatkozattal vonható vissza, amely a tiltó nyilatkozatom megtételét követő időszakra köti a jogosultat.

Fotó forrása: https://international.pte.hu/current-students/information-about-services/university-gifts

Ingyenes online mozgáslehetőségek a PTE polgárai és az ÁOK hallgatói számára

A mindenki által használt és jól ismert Microsoft Teamsen létrehoztuk a "PTE ÁOK Keep Active!" csoportot, melyen belül a félév során 10 héten keresztül heti három alkalommal online edzésen vehetnek részt otthonuk biztonságában az érdeklődők! A w.orkout és jógaórák mellett számos egyéb videóanyag is felkerül a csoportban, így kedvükre válogathatnak az alakformálók, gerinctorna és hot iron edzéstípusok közül!

A csoporthoz a hallgatók automatikusan hozzálettek adva, a polgárok számára a csatlakozás önállóan történik, melynek módját köremailben kiküldjük. Amennyiben az ÁOK polgáraként, hallgatójaként mégsem látná a csoportot és szeretne csatlakozni online edzéseinkhez kérjük igényét Neptun kódjával együtt jelezze számunkra az alábbi e-mail címen:

aok.testneveles.mozgaskozpont@pte.hu

Csatlakozzon hozzánk és engedje, hogy mozgásban tartsuk!