Idén nyáron is online tanulnak a külföldiek magyarul

2021. július 16.

A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának Nemzetközi Oktatási Központja 22 évvel ezelőtt indította útjára a Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetemet, amely a tavalyi évhez hasonlóan, 2021-ben is online formában születik újjá, és a „2. Digitális MagyarOK Nyári Egyetem” címmel rendezik meg. Idén is sokan választották a monitorok előtt történő tanulást, négy kontinens 29 országából hetvenen ismerkednek a magyar nyelvvel és kultúrával, vagy mélyítik el tudásukat.

2021. július 19-től 30-ig, illetve augusztus 9-től 20-ig kétszer két héten át jelentkeznek be az online oktatási felületre a hallgatók.

Az online és a háromdimenziós nyelvtanítás ugyan rokon szakmák – hiszen a célunk a nyelvtudás fejlesztése –, ugyanakkor eltérő módszertani eszköztár is szükséges ahhoz, hogy hatékony legyen a tanítás. Sokat dolgoztunk azon oktatóinkkal, hogy miként tudjuk működtetni az intenzív tanulást biztosító online kurzusainkat, és idén már sok tapasztalattal felvértezve folyhat nyáron is a munka” – mondta dr. Pelcz Katalin, az esemény főszervezője. Hozzátette, hogy a diákok nem csupán azt tudhatják meg a nyelvórákon, hogy mit tanuljanak, hanem azt is, hogy hogyan. Hangsúlyt fektetnek arra, hogy a diákok tisztában legyenek azzal, mi miért történik, miként dolgozhatnak a leginkább célratörően.

„Foglalkozunk fakultatív formában tanulásmódszertannal, illetve olyan fontos készséget is külön fejlesztünk, mint a kiejtés. Mindazonáltal igyekszünk az internetes felületen is közel hozni a magyar illatokat, formákat és ízeket. Lesz online kávéház, főző- és filmklub, esik szó hagyományokról, zenéről, történelemről, és a baranyai látnivalókat is elvisszük a külföldi otthonokba.”

Forrás:

PTE

A programról bővebben itt tájékozódhatnak:

isc.pte.hu