Ez a PTE ÁOK új honlapja.  |  Vissza a régi honlapra

  Az egység összes munkatársa

Dr. Kocsis Béla

Dr. Kocsis Béla

M.D.,Ph.D.

Telefon: 31905

Kiváló gyakorlatvezető
2015, 2014, 2012, 2008, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1998, 1997, 1996

Az alábbi TDK témák témavezetője

Témavezető: Dr. Kocsis Béla

A bakteriális meningitisek életet veszélyeztető fertőzések. A diagnosztikában használatos mikrobiológiai módszerek: latex agglutinmációs gyors test, festett mikroszkópos készítmények vizsgálata, tenyésztési eljárások alkalmazása, a kórokozó antibiotikum érzékenységének és a betegben az antibiotikum szintek meghatározása, az esetek klinikai követése a cél.

Témavezető: Dr. Kocsis Béla

A szepszis életet veszélyeztető állapot, mielőbbi oki diagnosztikája előfeltétele a beteg sikeres kezelésének. a hemokultura szakszerű vételének, beküldésének és feldolgozásának a lépéseit, a kórokozó azonosítását és antibiotikum érzékenységének meghatározását, a mikrobiológiai eredmény klinikai nyomon követését ismerheti meg a hallgató, alkalmat nyújt a szepszis diagnosztikájának és terápiájának alaposabb megismerésére.

Témavezető: Dr. Kocsis Béla

Az antibiotikum életmentő gyógyszer. A felesleges alkalmazása mikrobiális rezisztenciát okoz, ez nehezíti a további alkalmazást. Logikus korlátok között kell tartani a felhasználást. A kórházi körülmények között jobban nyomon követhető a terápia, mint a körzetekben. Ezért célul tűztük ki, hogy a körzeti orvosi munka során felírt antibiotikum forgalomról adatokat gyűjtsünk. Milyen szempontok alapján alkalmaz egy körorvos antibiotikumot?

Témavezető: Dr. Kocsis Béla

Az endotoxikus lipopoliszacharidok (LPS) jó antigének, aktív immunmodulánsok, így ellenanyagok és citokinek termelését indukálják. Ezek a hatások, a keletkező termékek például ELISA módszerrel nyomon követhetőek. Az eredmények diagnosztikai és prognosztikai felhasználásának lehetőségeit is elemezni kívánjuk.