Új kezelőhelyiséget alakítottak ki a Bőr-, Nemikórtani és Onkodermatológiai Klinikán

2024. július 5.

Az immunterápiás kúrában részesülő onkológiai betegek egy új, korszerű helyiségben gyógyulhatnak mostantól a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Bőr-, Nemikórtani és Onkodermatológiai Klinikáján. Az ünnepélyes átadást július 5-én tartották.

A kúraszerű ellátás eddig a klinika egy erre kijelölt ambuláns helyiségében zajlott, mostantól azonban - a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjának támogatásával - egy új, korszerű immunterápiás kúrahelyiségben zajlik ez, amit közel 15 millió forintból alakítottak ki. A fekvőbeteg-osztályon létrehozott, önálló kúraszoba a betegek és a klinika munkatársai számára is komfortosabb körülményeket biztosít. A helyiségbe megfigyelőállomás, egyszerre 5-6 beteg kezelésére alkalmas fotelágy és új bútorzat is került, valamint egy új orvosi szobát is létrehoztak a kezelőhelyiség mellett.

A PTE KK Bőr-, Nemikórtani és Onkodermatológiai Klinikája Regionális Melanoma/Bőrdaganat Centrumként működik. Folyamatosan növekszik a dermato-onkológiai betegek száma, a tudomány fejlődésével bővül a kezelésekre javasoltak köre és változik a terápia módja is. Az elmúlt években a kúraszerű ellátást igénylő betegek száma heti 3-5-ről 30-35-re emelkedett, és további növekedés várható a jövőben.

Azzal, hogy egyszerre több beteg gyógyítását is el tudják végezni a most átadott kezelőhelyiségben, felszabadulnak az eddig az erre a célra használt rendelők, rövidül a várakozás ideje és hatékonyabbá válik a betegellátás.

Forrás:

PTE

Fotó:

Csortos Szabolcs/PTE