A betegek és az orvosok is örömmel mennek az új Fogászati Oktatási Központba

2022. szeptember 23.

Mint ismeretes, a fogorvostan-hallgatók szeptembertől már az új Fogászati Oktatási Központban kezdhették meg a 2022/2023-as tanévet, ahogyan a járóbeteg-ellátás is a Tüzér utcában zajlik augusztus 8-tól. Az orvoskar Szigeti úti épületével szemben található, tavasszal átadott, 2750 négyzetméter hasznos alapterületű, ötszintes létesítményben láthatóan örömmel tartózkodnak a hallgatók, az ott dolgozók és az ellátást igénylők is.

Dr. Nagy Ákos, a PTE Klinikai Központ Fogászati és Szájsebészeti Klinikájának igazgatója elmondta, hogy átköltözésük a Dischka Győző utcai központjukból augusztus 20-a előtt, három hét alatt lezajlott. Büszkeségét fejezte ki, mert a munkatársai nagyon frappánsan helytálltak, holott egy hatalmas eszközrendszert kellett áttekinteniük és áttelepíteniük korábbi telephelyükről. Az új épület beüzemelésével kapcsolatos kisebb zökkenők után, augusztus 20-a után megkezdődhetett a száz százalékos próbaüzem is.

„Az új munkakörnyezetet teljességgel még nem sikerült kialakítaniuk a kollégáimnak és kisebb kellemetlenségeik adódnak, ám mindenkitől azt a visszajelzést kapom, hogy sokkal jobb itt dolgozni, mint a régi telephelyen. Tágasak, világosak a helyiségek, minden új, tiszta, vakítóan fehér, és a székeink többsége - a 61-ből 31 - is vadonatúj. A vizünk lágyított, ami pécsi viszonylatban nem mindegy, így aztán még a kávénk is jobb ízű”

- sorolta elégedetten dr. Nagy Ákos.

A klinikaigazgató szerint kisebb döccenők után a páciensek is odatalálnak új telephelyükre, és úgy látja, sokat jelent számukra, hogy szép és megnyugtató környezetben várakozhatnak, akár a belső térben, akár a kinti parkban. A kollégák is jó érzéssel jönnek dolgozni és már mindannyian beszerezték új „klinikai cipőjüket” a papucs helyett, hogy a négy emelet között kényelmesebben közlekedhessenek.

Dr. Nagy Ákos elmondta azt is, hogy az oktatás rendben, folyamatosan zajlik, a tanlabori gyakorlat továbbra is a Dischka Győző utcai telephelyen. Megoldódott a hallgatói öltözők és szekrények problematikája is, amik nem álltak a korábbiakban kellő számban a rendelkezésükre a megnövekedett hallgatói létszám miatt. Örömmel nyugtázta, hogy a diákok és az oktatók is kényelmesen elférnek a tágas helyiségekben. Hozzátette: üdítő a csend is az igazgatási szinten, ami az új épületben külön emeletet kapott.

Az igazgató úgy véli, hogy a közeljövőben a páciensek parkolása is megoldódik, terveik alapján számukra is lesz mód helyben elhelyezni autóikat. Az egyetem műszaki osztályával való egyeztetés során kiderült, hogy az ellátás időtartamára fizetős megoldásban gondolkodnak azokon a helyeken, ahol nem állnak az ott dolgozók gépjárművei.

A közeljövő céljait dr. Nagy Ákos a vállalati kultúra, a munkaidő, illetve a délutáni munkarend, valamint a költségtérítéses betegellátás körülményeinek a kialakításában látja, és nem utolsósorban egy önálló Fogorvostudományi Kar létrehozásában.

Fotó:

Kalmár Lajos