Beiratkozás, tanévkezdés, fogadalomtétel - fontos határidők a leendő pécsi orvos- és fogorvoshallgatóknak

2021. augusztus 19.

Augusztus 23-a és szeptember 3-a között lehet beiratkozni az elsőéves, magyar, angol és német képzésben kezdő általános orvos és fogorvos hallgatóknak a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karára. A legfontosabb információkat az orvoskar Tanulmányi Hivatala gyűjtötte össze.

A gólyákat érintő legfőbb határidő a beiratkozás, melyet augusztus 23.-szeptember 3. között tehetnek meg, de a Tanulmányi Osztály szerint célszerű ezt augusztus 27-ig elvégezni, hogy a gólyák bekapcsolódhassanak az orientációs napok (augusztus 30, szeptember 2.) programsorozatába.

A beiratkozást a Neptun tanulmányi rendszerben tehetik meg a leendő hallgatók. A beiratkozást követően várhatóan egy napon belül aktiválják a hallgatók Microsoft Office egyetemi fiókját, így annak funkcióit, köztük a Teams-rendszerét használatba tudják venni.

Személyesen a magyar és a nemzetközi hallgatóknak is szeptember 3. 12 óráig szükséges megtenni a beiratkozást a Tanulmányi Hivatalban (7624 Pécs, Szigeti út 12.) az erre kijelölt ügyintézőknél.

Az őszi szemeszter a 2021/2022. tanév időbeosztása és tanrendje alapján a Tanulmányi Hivatal honlapján megtalálható órarend szerint, személyes jelenléttel kezdődik. A szorgalmi időszak első napja 2021. szeptember 6. (hétfő) lesz.

A tanévkezdéssel (regisztrációs időszak: bejelentkezés, tárgy-és kurzusfelvétel, előrehozott vizsgák) kapcsolatos részletes határidők és feladatok a tanév időbeosztásában érhetők el: A tanév időbeosztása.

Az elsőéves orvostanhallgatók fogadalomtételére ünnepélyes keretek között 2021. szeptember 5-én, 17 órakor kerül sor. A részvétel mindenkinek kötelező, az eskü letétele személyesen lehetséges.

A PTE ÁOK Tanulmányi Hivatalának részletes, a leendő elsőéveseknek szóló tájékoztatója az alábbi linkeken olvasható:

Magyar:

Angol:

Német:

Fotó:

PTE