Nagy sikerrel zárult a Bridge the Gap workshop

2021. szeptember 30.

A klinikai készségeket fejlesztő Bridge the Gap workshop hallgatói kezdeményezésre valósult meg szeptember 25-én a MediSkillsLab-ben. Tolu Oladele, hatodéves hallgató egy olyan gyakorlatias programot álmodott meg, amely hatékony segítséget nyújt a diákoknak az elméleti tudás és a gyakorlati készségek közötti szakadék áthidalásához.

A dékáni vezetés támogatásával, valamint Eklicsné dr. Lepenye Katalin (Egészségügyi Nyelvi és Kommunikációs Intézet), dr. Molnár Gergő (2-es számú Belgyógyászati Klinika) és dr. Pfund Zoltán professzor (Neurológiai Klinika) szakmai irányításával az ötöd-és hatodéves angol programos hallgatók élhettek azzal a lehetőséggel, hogy felfrissítsék belgyógyászati és neurológiai ismereteiket, valamint fejlesszék készségeiket a fizikális vizsgálatok terén.

A diákok angolul beszélő színészekkel tehették próbára anamnézis-felvételi és diagnosztikus készségeiket autentikus esetek szimulációiban. A résztvevők neurológiai, kardiológiai és más, gyakran előforduló belgyógyászati betegségeket megjelenítő, azok fizikális vizsgálatát gyakoroltató helyszínek között váltották egymást. Hálásak voltak a lehetőségért, hogy tesztelhették és fejleszthették a betegágy melletti kompetenciáikat, hiszen az online oktatás jelentősen korlátozta a gyakorlati tapasztalatszerzés esélyét.

A workshop sikerét az oktatók és a szervező-demonstrátor hallgatók közös erőfeszítése és együttműködése garantálta. Bíznak abban, hogy a résztvevők a tapasztaltak nyomán felkészültebben folytathatják klinikai tanulmányaikat, végezhetik gyakorlataikat, és eredményesebb orvosokként kezdik rezidens képzésüket. A pozitív visszajelzéseknek és az óriási érdeklődésnek köszönhetően hasonló lehetőséget biztosítanak majd a hallgatóknak a tavaszi szemeszterben is.