Egészségügyi Nyelvi és Kommunikációs Intézet

Bemutatkozás

Szaknyelvoktatás

A bolognai folyamathoz való csatlakozás után kreditkurzusok keretében folyik a szaknyelvoktatás. A korábbi kötelező nyelvoktatással ellentétben a német és angol szaknyelvi kurzusok mindegyike elektív vagy szabadon választható.  A hagyományos értelemben vett nyelvoktatást szakmai-kommunikációs kurzusok váltották fel. Ezek olyan képességek megszerzésére irányulnak, melyek a hivatás gyakorlásának nélkülözhetetlen feltételei.

Európai Nyelvi Díj
Intézetünk a demonstrátor hallgatók szaknyelvi oktatásban történő alkalmazásáért, az innovatív nyelvoktatási módszertan kifejlesztéséért és hatékony alkalmazásáért Európai Nyelvi Díjban részesült.
Az Európai Bizottság által indított kezdeményezést Magyarországon a Tempus Közalapítvány gondozza, amelynek célja, hogy elismerésben részesítse az idegen nyelvek tanítása terén megvalósuló, példaértékűnek minősülő és innovatív programokat, folyamatokat az oktatás és képzés bármely szintjén.
Köszönjük a demonstrátori programban résztvevő szaknyelvoktatók, demonstrátorok és hallgatók értékteremtő munkáját!
Idézet munkánk értékeléséből: "A pályázat egy digitális eszközöket intenzíven használó, módszertanilag megalapozott, újszerű, eredeti, hasznos és fenntartható nyelvi programot mutat be, amely figyelembe veszi az orvostanhallgatók valós szaknyelvi szükségleteit.... demonstrátor hallgatók szakmai hitelességükkel segítik a nyelvoktatókat, hogy azok a nyelvi kompetenciákat célirányosan és hatékonyan közvetítsék. ... A pályázat maradéktalanul megfelel a megadott európai prioritásoknak. A projekt az orvos-beteg kommunikáció színvonalának erősítésével többletértéket tartalmaz nemzeti szinten."

 

Hasznos linkek:

International Medical English Testing System

Standardised Language Certificate for Medical Purposes

                               

Hírek

2022. július 26.

Sikeres Erasmus+ pályázat a digitális nyelvtanulásért

2022. április 25.

Európai Nyelvi Díjat nyert az Egészségügyi Nyelvi és Kommunikációs Intézet

2022. február 24.

Demonstrátor workshop

2021. október 19.

InSimu Dream Team: "Hisszük, hogy ezek a tapasztalatok később sokat fognak segíteni"

2021. október 13.

Az InSimu online diagnosztikai versenyén mérkőztek meg a pécsi orvostanhallgatók

Összes hír

Galéria

2019. november 28.

Innovatív módszerek a szaknyelvoktatásban: Laikus betegek képzése indult el a Karon

2018. június 13.

7 szokás tréning

Összes galéria