Egy IDEÁLIS workshop...

2024. március 4.

Január végére meghozta gyümölcsét az IDEAL projektben végzett előkészítő és kutató munkánk: két párhuzamos workshopon ausztriai (IPCenter) és magyarországi (Pécsi Tudományegyetem) partnerszervezetek leendő egészségügyi szakemberei tesztelhették és értékelhették az általunk fejlesztett online tananyagokat.

A bécsi és a szombathelyi Szent-Györgyi Albert Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskola tanulói részvételével az első nap a munka jelenléti rendezvények keretében zajlott, a többi nemzetközi projektpartner online kapcsolódott be az eseménybe: bevezetőként a partnerek bemutatták a projekt ötletét és tartalmát, valamint azt, hogy a projekt eredményei miként alkalmazhatók az egészségügyi szaknyelv tanulásakor.

Az elméleti rész után a tanulók a 10 oktatóvideó és a hozzá tartozó tananyag gyakorlati tesztelését végezték. Mindkét csoport nagyon motivált volt és remek visszajelzést adott a képzési anyagaink használhatóságáról és relevanciájáról például hogy miként használhatják fel azokat az önálló nyelvtanuláshoz, a kollégákkal, betegekkel, családtagokkal való kommunikációra való felkészüléshez, és jelezték, hogy ajánlanák a projekt által fejlesztett eszközöket kollégáiknak és osztálytársaiknak.

A képzési esemény az első napon tantermi részvétellel, a következő három napon pedig online önálló tanulással, mentori segítséggel került kialakításra.

Az IDEAL projekt megvalósítói (Halász Renáta, Dr. Kránicz Rita, Hambuchné Dr. Kőhalmi Anikó, Dr. Sárkányné Dr. Lőrincz Anita, Dr. Pakai Annamária és Meiszter Erika) nagyszerű visszajelzéseket és inspirációt kaptak a megvalósítás utolsó szakaszához, a projekt eredményeinek finomhangolásához és további népszerűsítéséhez