Szolgáltatások

Érdekképviselet

Legfontosabb feladatunk a hallgatók érdekeinek teljeskörű képviselete. Kapcsolatot létesítünk kari és egyetemi szervekkel, intézetekkel, irodákkal annak érdekében, hogy mindenki a lehető legmegfelelőbb bánásmódban részesüljön egyetemi életének minden területén.

Információ

Naprakészen tartjuk a hallgatóságot az aktualitásokról, határidőkről és kikapcsolódási lehetőségekről. Platformjaink széles választékában mindenki megtalálhatja a számára legideálisabb kommunikációs csatornát. Mindezek mellett természetesen személyes megkeresések esetén is rendelkezésre állunk, akár Diákirodánkon, akár elektronikus úton.

Tanulmányi tanácsadás

A hallgatók egyetemi előrehaladásában is szerepet vállalunk. Rendszeresen szervezünk gyorstalpalókat, ahol hasznos tanácsokkal látjuk el a résztvevőket az előttük álló új modulok nehézségeinek leküzdése érdekében. Tanulmányi referensünk készséggel nyújt segítséget a tanulmányokat érintő kérdések megválaszolásában, illetve az oktatásra vonatkozó jogszabály értelmezésében.

Oktatásfejlesztés

Hallgatói tapasztalatok alapján javaslatcsomagokkal látjuk el a Kar vezetőségét az oktatás és a tanrend optimalizálásának céljából. Segítjük az oktatókkal folytatott kommunikációt, illetve lehetőséget biztosítunk a hallgatóknak, hogy segíthessék a saját és a következő generáció oktatásának fejlesztését.

Közérthetőség

Kommunikációnk egyik alappillére, hogy a különböző egyetemi szabályzatokat, rendelkezéseket tömören, mégis mindenki számára közérthetően adjuk át. Igyekszünk a nehezen érthető jogi megfogalmazásokból, tájékoztató dokumentumokból lényegre törő kivonatokat készíteni, melyek minden szükséges és hasznos információt tartalmaznak. Ezzel nyújtunk könnyebb eligazodást az egyetemi bürokráciában, illetve segítünk az ügyek gyorsabb és gördülékenyebb megoldásában.

Támogatások

Infrastrukturális háttér, eszközök és hallgatói munkaerő biztosításával segítjük az egyes hallgatói szervezetek működését, illetve különböző eseményeik sikeres lebonyolítását. Az újonnan megalakuló diákszervezetek és klubok számára pedig támaszt nyújtunk, segítünk az elindulásukhoz szükséges alapok lefektetésében.

Újság

Kultúra, szórakozás, ismeretterjesztés, gasztro, ráadásul mindezek egyben: a Confabula a pécsi orvoskar diáklapja, melynek fő támogatója és felelős kiadója vagyunk. A magazin elérhető nyomtatott és online formában, ráadásul a közösségi médián keresztül is élvezheted a színes, olvasásra buzdító absztraktokat. Tájékozódj, légy képben és ismerd meg a kari életet más perspektívából!

Instruktorok

Megannyi lelkes felsőbbéves hallgató bevonásával biztosítjuk a gólyák gördülékeny beilleszkedését és orientálódását. Az instruktorok nem csak a Gólyatábor ideje alatt látják el az elsőéveseket tanácsokkal, hanem az azt követő évek során is segítséget nyújtanak minden felmerülő kérdésben.

Kapcsolatépítés

Különböző programokon keresztül lehetőséget biztosítunk az új kapcsolatok létesítésére, a meglévőek fenntartására. Kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy a különböző nemzetek és kultúrák hallgatói megismerhessék egymást, ezzel is erősítve az egymás iránti elfogadást. Továbbá lehetőség nyílik arra, hogy nem csupán társaikat, de oktatóikat is közelebbről megismerhessék egyes rendhagyó eseményeinken.

Sportélet

A sport mindenkié, így nem titkolt szándékunk az mozgásra való ösztönzés, illetve a csapatsportok alapján történő közösségépítés, melyet a szükséges feltételek és lehetőségek biztosításával kívánunk elhozni számotokra. Dedikált platformon keresztül mutatjuk be Karunk sportcsapatait, illetve a bajnokságokban folyó küzdelmeiket. Szurkolói megmozdulásokkal biztosítjuk, hogy egyként buzdíthassuk őket a megmérettetéseken. Amatőr sportbajnokságokon keresztül pedig mindenkinek esélye adódik kedvenc sportágában kipróbálnia magát.

Munkalehetőségek

Az egyetem, illetve szervezetünk által megrendezett eseményekhez, programokhoz szükséges munkaerőt dedikált csoportokban hirdetjük meg, ezzel alkalmat adva lelkes hallgatók számára, hogy ösztöndíj formájában pénzszerzési lehetőséghez jussanak.

Adás-vétel

Különböző online platformokat üzemeltetünk, ahol a medikák és medikusok megválhatnak a számukra feleslegessé vált tárgyaiktól, tankönyveiktől, jegyzeteiktől, illetve böngészhetik hallgatótársaik hirdetéseit.