Események

Annak érdekében, hogy ne maradj le egyetlen eseményünkről sem, kattints a fenti közösségi média oldalaink ikonjaira és kövesd őket tartalmainkért!Gólyatábor

Az első találkozás a „nagybetűs” élettel, a jövőbeli barátokkal és szerelemmel. Azon dolgozunk évről évre, hogy az újonnan kezdő csibéknek életük legnagyobb és legemlékezetesebb élményeit okozzuk, illetve megtanítsuk a létfontos skandálásokat és dallamokat, melyeket még praktizáló orvosként sem felednek el. Számos megpróbáltatással teli, ugyanakkor élménydús programokon és vetélkedőkön vehetnek részt a leendő medikusok és medikák.

Gólyabál

Már hagyománnyá vált, hogy minden évben új tematikával, programokkal és fellépőkkel jön el az ősz egyik legnagyobb eseménye, mely az elsőéves hallgatókat köszönti az egyetemen. Kiváló lehetőséget ad a kapcsolatok bővítésére, akár a kari vezetőség és a leendő oktatók, akár a felsőbbéves hallgatók megismerésével.

Medikus Kupa

Minden évben megrendezésre kerül a 4 orvostudományi egyetem közötti összecsapás, mely már 1972 óta mozgatja meg a hallgatók generációit, akik több sportágban is versengenek az őket elkísérő szurkolók támogatásával. Az utóbbi tíz évben rendkívüli népszerűségnek örvend a versenyzők, az őket biztató szurkolók és az egyetemek vezetőinek körében is.

EFeN

Az Egészségügyi Felsőoktatási Napok, vagy röviden EFeN, egy minden év tavaszán megrendezésre kerülő több napos esemény, ahol szakmai, kulturális és sportprogramok, éjszakai fürdőzés, egészségnap, zenés rendezvények, illetve más színes programok sora követi egymást egy héten át.

Fogorvos Szaknapok

Ezen évente visszatérő eseménysorozat biztosít lehetőséget a fogorvostan-hallgatók számára a különböző szakmai előadásokon, workshopokon való részvételre. A közösségi programokon keresztül pedig segíti a barátkozást és ismerkedést egymással, illetve oktatóinkkal egyaránt.

Workshopok

Egyes események keretein belül (pl. EFeN), illetve önálló módon is megrendezésre kerülnek különféle workshopok, ahol a hallgatók különböző készségeket tudnak elsajátítani, elmélyíteni, online vagy személyes találkozók keretében. Ezen a workshopokon nem csak manuális skilleket (pl. laparoszkópos workshop) lehet gyakorolni, de lehetőség van a betegorientált, diagnosztikus gondolkodásmód (pl. Insimu) elsajátítására is.

Language Café

Itt mindig vár egy kis sütemény, kávé, tea és természetesen egy kellemes társaság. Célja, hogy közelebb hozza egymáshoz a magyar és nemzetközi hallgatókat szórakoztatóbbnál szórakoztatóbb nyelvi játékokkal, melyek a nyelvtudás fejlesztésére is alkalmasak.

Beerpong bajnokság

Egy nagyszerű megmérettetés, ahol nem csak a célbadobó képességed számít. A mérkőzések hivatalos szabályrendszer alapján kerülnek lebonyolításra. A zene és a jó hangulat garantált, így nem csak versenyzőknek ajánljuk, kiváló program egy fergeteges este elindítására.

Medikus Csütörtök

A szorgalmi időszak csütörtökein a Pécsi Est Caféban megrendezésre kerülő bulisorozat, mely elsősorban a medikáknak és medikusoknak szól. Fergeteges hangulat, változatos hazai és nemzetközi fellépők, zenei stílusok sokszínűsége jellemzi. Kiváló alkalom a hét fáradalmainak kipihenésére és a hallgatótársakkal való ismerkedésre.

Felező buli

Egy hallgató életében minden egyes vizsga teljesítése nagy lépcsőfok, hiszen ezáltal kerül közelebb álmai beteljesüléséhez. Azok, akik egyetemi tanulmányaik felét elvégezték, méltó módon megünneplik ezt a Felező keretein belül. Az általános orvosisok harmadév után, míg a fogorvos szak tanulói öt sikeres szemesztert követően koccinthatnak az eddig elért sikereikre. Az aulabuli hangulatáról nagyszerű fellépők gondoskodnak, így garantált a jókedv és a szórakozás.

Borvacsora

A hallgatóknak lehetőségük adódik megismerni a közeli borvidékeken fellelhető pincészeteket egy kellemes, közösségépítő kikapcsolódás során, mind borkóstolók, mind borvacsorák formájában. A Szőlészeti és Borászati Kutató Intézettel együttműködésben pedig az egyetem borainak megízlelésére is lehetőség nyílik.

Városismereti vetélkedő

Miután teljesítettük az első lépéseket és felvettek az egyetemre, ideje megismerni a helyet, ahol az elkövetkező éveinket töltjük. Egy felejthetetlen este biztosít erre lehetőséget a városban elhelyezett állomásokkal, ahol különféle kreatív és kalandos játékokban vehetnek részt a friss pécsi orvosisok.

Szabadtéri és kalandtúrák

Egészséges és szórakoztató kikapcsolódás, a nem idevalósi hallgatóknak pedig kiváló lehetőség, hogy megismerjék Pécs városát és a Mecsek szebbnél szebb vadregényes tájait. Az elhelyezett állomásokat kell felkutatni és megoldani a látványosságokhoz kapcsolódó feladatokat. A legsikeresebb csapatnak természetesen nem marad el a jutalom sem.

Sportbajnokságok

A kitartó edzés és gyakorlás nem hiábavaló. Mindezt mi sem bizonyítja jobban, mint egy sportbajnokság, ahol csapataink különféle sportágakban mérhetik össze tudásukat szerte a város létesítményeiben. Együtt szurkolhatunk csapatainknak, gyönyörködhetünk a POTE Cheerleaders előadásaiban, illetve megtapasztalhatjuk az összetartozás szellemét, amikor társainkkal egy emberként zengjük, hogy POTE OLLÉ!

E-sport bajnokságok

A mai napokra elengedhetetlenné vált a digitalizáció, így ebben a világban is megrendezésre kerülnek házi bajnokságok a helyi e-sport szövetséggel karöltve. A megmérettetések alapjául szolgáló kompetitív játékok népszerűsége folyamatosan növekszik, így a repertoár is állandóan bővül, színesedik.

TársasEst

Mint oly sokan, mi is nagyon szeretünk társasozni. Amint megtalálod a hangulatodhoz illő játékot, tudod, hogy az már csak egy jó este lehet. A résztvevők egy egész szekrényre való társasból válogathatnak, kezdve a pár perces kártyajátékoktól a több órás nagy táblás játékokig.

POTE Quiz

Kiváló lehetőség, ha ki akarunk szakadni az egyetemi tananyag nyomása alól, de mégis szellemi kihívásra vágyunk. Csapatokban, számos témakört érintő kérdések megválaszolásával lehet versenyezni nagyszerű nyereményekért egy laza esti program keretein belül.

Dékáni Kávészünet

Az esemény szemeszterenként néhány alkalommal kerül megrendezésre, mely során a hallgatóknak lehetősége van kávé, tea vagy sütemény mellett egy közös beszélgetésen részt venni Dékán Úrral, ahol Ő szívesen mesél akár a Kart, akár a hétköznapi életet érintő témákról, illetve készséggel válaszol minden felmerülő kérdésre is.