Beiratkozás, kölcsönzés

Beiratkozás, kölcsönzés

A kölcsönzés a régi elméleti tömb 3. emeletén található Kölcsönzőben történik.

A Könyvtár szolgáltatásai igazolt személyazonosság (személyi igazolvány, új típusú jogosítvány, útlevél, tartózkodási engedély) alapján *érvényes* olvasójeggyel vagy napijeggyel vehetők igénybe. Az olvasójegyek érvényessége egy év. A beiratkozáshoz diákigazolvány és fénykép kell.

Kérjük újítsa meg a lejárt olvasójegyét! Köszönjük!

A Pécsi Tudományegyetem hallgatói és dolgozói számára a beiratkozás ingyenes, az ország bármely más felsőfokú oktatási intézményében tanuló hallgató számára 1600,-Ft.

Máshol dolgozóknak 3200,-Ft, külsős nyugdíjasoknak, pedagógusoknak, járadékosoknak 1600,-Ft a beiratkozási díj egy naptári évre. A beiratkozáshoz és az olvasójegy érvényesítéséhez személyi igazolvány bemutatása szükséges. Külföldi hallgatóktól tartózkodási engedélyt vagy útlevelet kérünk.

A fél évre szóló beiratkozási díj 2200,-Ft illetve 1200,-Ft.

Úgynevezett éves látogatójegy váltására is lehetőség van 1000,-Ft-ért, ám azzal kölcsönözni nem lehet.

A könyvek kölcsönzési határideje 1 hónap. Ez alól kivételek az oktatók, akik 3 hónapra vihetik el a könyveket. Hosszabbítás, ami 2*1 illetve 3*1 hónap lehet, a Kölcsönző nyitvatartási idejében telefonon is kérhető. Ha még nem járt le a határidő és nincs a könyvre előjegyzés, Interneten keresztül is hosszabbítható, katalógusunk "Olvasói adatok" menüpontjában. Kivételt képeznek az olvasótermi könyvek.

Késedelmi díj dokumentumonként naponta 20,-Ft, 50,-Ft, vagy óránként 200,-Ft, dokumentumtól függően.

 

Egy időben 10 db könyv lehet egy olvasónál, amelyek, ha nincs rájuk előjegyzés, 2 illetve oktatóknak 3 alkalommal hosszabbíthatóak, a rövid határidejű könyvek kivételével.

Felszólítás: 150,- Ft
Olvasójegy pótlása: 350,- Ft
Előjegyzés : 100,-Ft