Módszerek, kérdőívek

MÓDSZEREK, KÉRDŐÍVEK

 

A Feedback Bizottság valamint elődjei az 1977/78-es tanévtől papír alapú kérdőívekkel végeznek felméréseket, ez a módszer bővült a 2010/11-es tanévtől az online és monitor csoportos felmérésekkel, majd a 2012/13-as tanévtől bevezetésre került a Feedback motivációs rendszer is.

Az online kérdőívek készítésénél különösen nagy hangsúlyt fektettünk a kitöltők személyazonosságának védelmére. A kérdőívek TELJESEN ANONIMAK. A rendszer semmilyen formában NEM TÁROLJA, hogy ki, melyik kérdőívet töltötte ki, csak annyit, hogy kitöltött-e kérdőívet vagy sem. Még a RENDSZER FEJLESZTŐI SEM tudják összekapcsolni a kérdőívet a kitöltővel.

KÖTELEZŐ TANTÁRGYAK ÉS GYAKORLATVEZETŐK FELMÉRÉSE

A kérdőív során a tantárgy, illetve a tantárgyhoz esetlegesen kapcsolódó gyakorlatvezető értékelését végzik a hallgatók. Mindhárom oktatási nyelv összes kötelező tantárgya része a felmérésnek. A kérdőívek a vizsgaidőszakot követő első hétfő 0:00 órától jelennek meg. Felhívjuk figyelmét, hogy a korábbiaktól eltérően a kérdőív kitöltésére 2 hét áll rendelkezésére!

A felmérés célja a tantárgyak hallgatói szemmel történő értékelése, az oktatással kapcsolatos problémák feltárása. A kérdőív rövid, és bár nem illeszthető tökéletesen minden tárgyhoz, alapvetően megfelel a lekérdezés céljainak.

Kitöltési útmutató:

1.    A kérdőívek a Neptun rendszerben találhatóak.

2.    Bejelentkezés után az „Ügyintézés” menüpont alatt a „Kérdőívek” fülre kattintva érhetőek el a kitöltésre váró kérdőívek.

3.    Minden kérdőív mellett látható a kérdőív aktuális állapota: pl. „nincs elkezdve” vagy „kitöltött”. A kitöltött kérdőívek számára külön nézet is van. A kérdőívek sorának végén, a Kedvezmény oszlopban esetenként zöld pipa ikon látható. Ez csupán azt jelzi, hogy az adott kérdőív a kedvezményre jogosító kérdőívek csoportjába tartozik – szenteljen különös figyelmet arra, hogy az összes ilyen módon megjelölt kérdőívet kitöltse, hogy a kedvezményben részesülhessen!

4.   A kérdőív nevére kattintva egy felugró ablakban kezdheti meg a kitöltést. (Figyelem! Az 1. oldal alján a „Tovább” gombra kattintva a rendszer ellenőrzi, hogy minden kérdésre válaszolt-e. Fontos, hogy mindig továbblépjen a 2. oldalra, mert a kérdőív csak ezen ellenőrzés után válik kitöltötté.)

+1. Amennyiben félbe hagyja a kitöltést, korlátlan számú alkalommal újrakezdheti a kitöltést egy későbbi időpontban, a kitöltési határidőn belül. Mivel a rendszer részlegesen kitöltött kérdőíveket nem tárol, az addig adott válaszai az adott kérdőívtípusnál az adott tárgyra nem mentődnek, a kérdőíveket minden kitöltési alkalommal elölről kell kezdeni!

 

TOVÁBBI ONLINE LEKÉRDEZÉSEK

„Beiskolázási kérdőív”

Az adott képzést intézményünkben frissen megkezdő hallgatók számára (újonnan felvett, átvett, vendéghallgató), minden szemeszter első felében 2 héten keresztül elérhető speciális kérdőív. Ezek a hallgatók korábban nem vettek fel tantárgyat az adott szakon, így nem volt lehetőségük a „Kötelező tárgyak és gyakorlatvezetők értékelése” kérdőív kitöltésére, ezért ennek a kérdőívnek a kitöltésével nyerhetik el a kedvezményt a Feedback motivációs rendszer-ben.
A kérdőív egyebekben nem tartozik a Feedback Bizottsághoz, ha kérdése merül fel, vegye fel a kapcsolatot a Hallgatói Szolgáltató Irodával.