GYIK hallgatóknak

GYIK

 

 • Hogyan nyerhetem el a kedvezményt?
  Motivációs rendszer
   
 • Miért ezt a motivációs rendszert választották?
  2012-ben került sor a Feedback motivációs felmérésére. Ennek során megkérdeztük a hallgatók véleményét, hogy milyen motivációs rendszer mellett töltenék ki leginkább a kérdőíveket. Elsöprő többséggel nyert a korábbi vizsgajelentkezés lehetősége, így oktatásszervezők és jogi tanácsadók bevonásával ennek rendszerét dolgoztuk ki és vezettük be.
   
 • Ez nem diszkrimináció?
  Nem, hiszen mindenkinek ugyanolyan esélye van a jutalom elnyerésére. Ezen felül senki, semmilyen jogától nincsen megfosztva. Csupán egy adminisztratív folyamat során nyújtunk kedvezményt az azért tenni hajlandó hallgatóknak. Talán ahhoz lehetne leginkább hasonlítani, amikor a repülőtéren a VIP kártyások sorbaállás nélkül szállhatnak fel és foglalhatják el a legjobb helyeket.
   
 • Ezzel nem vagyok kényszerítve a kitöltésre?
  Nem. Vizsgát felvenni akkor is tud, ha nem tölti ki a kérdőíveket. Másrészt minden kérdésnél lehetősége van kitérő választ adni, így lényegében úgy is elnyerheti a jutalmat, ha egyik tárgyát sem értékeli.
   
 • Passzív leszek a következő félévben, mit tegyek?
  Azoknak a hallgatóknak is érdemes kitölteni a kérdőíveket, akik a következő félévben passzív státuszúak lesznek, mert lehetőségük van átörökíteni kedvezményüket a passzív féléven a következő aktív félévükre.
   
 • Elsőéves/vendéghallgató (pl. ERASMUS) vagyok, hogyan nyerhetem el a kedvezményt?
  A frissen beiratkozó („elsős”, „gólya”) hallgatóknak és a vendéghallgatóknak (ERASMUS) a "Beiskolázási kérdőívet" kell kitölteniük a kedvezmény elnyeréséhez, mely minden tanév szeptemberében elérhető.
   
 • Hol találom a kérdőíveket?
  1.    A kérdőívek a Neptun rendszerben találhatóak.
  2.    Bejelentkezés után az "Ügyintézés" menüpont "Kérdőívek" fül alatt érheti el a kérdőíveket.
  3.    A megnyíló oldalon a "Kitöltendő kérdőívek" fül alatt találja kérdőíveket.
  4.    Kérdőívre kattintva indítható el a kitöltést. (Figyelem! A kérdőív több oldalból áll és a kérdőív kitöltését be kell zárni a „Tovább” gombra kattintva.)
   
 • Megszakadt a kitöltés mit tegyek?
  Amennyiben félbe hagyja a kitöltést, korlátlan számú alkalommal újrakezdheti a kitöltést egy későbbi időpontban, a kitöltési határidőn belül.  Mivel a rendszer részlegesen kitöltött kérdőíveket nem tárol, az addig adott válaszai az adott kérdőívtípusnál az adott tárgyra nem mentődnek, a kérdőíveket minden kitöltési alkalommal elölről kell kezdeni!
   
 • Nincsenek meg a kérdőíveim/nem tudom kitölteni őket.
  Kérjük, AZONNAL jelezze felénk! Amint tudjuk, kijavítjuk az esetleg felmerülő hibát. Nem áll módunkban utólagos reklamációt elfogadni.
   
 • Nem jártam előadásra/gyakorlatra/nem volt vizsgám, mit tegyek?
  Ezekben az esetekben is töltse ki a kérdőíveket! Mindegyik kérdésnél lehetősége van kitérő választ adni, így nem kell értékelnie azokat a tárgyelemeket, amiken nem vett részt.