Újabb 50 étel a nagyvilágból – december 20-ig várja a recepteket a PTE

2022. november 14.

Újfent rendhagyó szakácskönyv készítésére invitálja nemzetközi hallgatóit a Pécsi Tudományegyetem, melyhez december 20-ig várják a recepteket. A legjobb félszáz recept beküldői egy séf segítségével, fotózás keretében készíthetik el kedvenc fogásaikat és mutathatják meg azokat a nagyvilágnak.

2019 tavaszán “50 étel a nagyvilágból” címmel rendhagyó szakácskönyvet adott ki a Pécsi Tudományegyetem, mely félszáz, az egyetemen tanuló külföldi hallgató kedvenc tradicionális ételreceptjét tartalmazta angolul és magyarul, gazdagon illusztrálva.

A Pécsi Tudományegyetem a közelmúltban úgy határozott, hogy elkészíti a nagy sikerű, az országos sajtónak is bemutatott receptkönyv második kötetét, mely szinén 50 recept segítségével repít minket egy gasztronómiai világutazásra. A második kötetben a levesek, saláták és a desszertek lesznek hangsúlyosak.

A kötethez minden, a PTE-n tanuló külföldi hallgató küldhet receptet angolul. Amire szükség van:

egy maximum 800 karakteres, angol nyelvű bemutatkozásra és az otthoni konyha bemutatására,

  • magára a megjelentetni kívánt leves-, saláta- vagy desszertreceptre,
  • az összetevők listájára,
  • az elkészítési folyamat leírására, valamint tálalási javaslatra.

A szerkesztők kérése, hogy ne szakácskönyvekből, weboldalakról változtatás nélkül átküldött recepteket küldjenek a hallgatók; a fogásokat, azok elkészítését saját szavaikkal írják le.

A recepteket 2022. december 20-ig várják a next50deli@pte.hu email-címre. A beérkezett receptek közül a szerkesztőcsapat kiválasztja a legjobbnak ítélt 50-et, melyek belekerülnek a könyvbe.

Azon hallgatókra, akiknek receptjét beválogatják, 2023. január 20-30. között készíthetik el séf segítségével kedvenc fogásaikat egy fotózás keretében.

Fotó:

Pixabay.com