Rezidensi kisokos

Az alábbi oldalon gyűjtöttük össze minden szóbajövő teendőt a rezidensi élet megkezdésével kapcsolatban. Jelen összefoglaló az általános orvos szakon végzett hallgatók számára készült, azonban készülőben van a fogorvos rezidensi kisokos is.

Általános teendők

Az EESZT orvosi használatához elengedhetetlen feltétel az ún. "eSzemélyi" megléte. Manapság új igazolvány kiállításor ezt a funkciót már automatikusan hozzáadják. Készítettéskor a Dr. előtagot a diploma bemutatásával lehetséges felvenni.

További információ az "eSzemélyi" aktiválásáról ide kattintva található.

A hétköznapokban pecsétszámként is ismert azonosítót a Tanulmányi Hivatal küldi ki mindenki számára automatikusan. Ezen oldalon van lehetőség az azonosító ellenőrzésére, illetve a szakmai pályához kapcsolódó egyéb információk kikeresésére.

Az alapnyilvántartásba vétel után van rá lehetőség ezen nyomtatvány kitöltésével, melyet a belyegzo@neak.gov.hu címre szükséges elküldeni.

A kitöltésről, átvételről és minden egyéb szükséges információról ide kattintva lehetséges tájékozódni.

A Magyar Orvosi Kamarához való csatlakozáshoz szükséges egy nyomtatvány kitöltése, lepecsételése és a megfelelő területi szervezethez való eljutattása egy igazolványkép kíséretében. A dokumentum és minden szükséges információ a Kamaráról ide kattintva érhető el. Lehetőség van elektronikus ügyintézésre is, melyről bővebb információ itt érhető el.

A nyilvántartásba vétel szükséges feltétele az előző pontban található MOK tagság megléte. A szükséges kérelem benyújtható papíralapú és elektronikus formában is. Az eljárás egyszeri díja 3000 Ft. A kérelem benyújtásáról és a befizetés menetéről minden információ megtalálható ezen oldalon.

Az állományba való felvételhez szükséges szerződéseket az adott munkahely HR osztálya végzi, mely folyamatot érdemes már augusztusban elindítani. Az erkölcsi bizonyítvány bemutatása elengedhetetlen feltétel, mely dokumentum kormányablakban igényelhető.

Az első alkalommal történő aktivációhoz és bejelentkezéshez szükség van a már említett "eSzemélyi" és pecsétszám meglételére. A munkahely számítógépei rendszerint fel vannak szerelve kártyaolvasóval, ahol ez megtehető. Az aktiválás és a bejelentkezés pontos menete ide kattintva olvasható el.

A továbbképzési portál a https://www.oftex.hu/ oldalon érhető el, ahol a regisztrációt követően van lehetőség a tanfolyamokra történő jelentkezésre.

Az ösztöndíjak minden év januárjában kerülnek kiírásra az ENKK weboldalán. Regisztációt és bejelentkezést követően ezen oldalon lehetséges a pályázat benyújtása. Feltétele, hogy minden hónapban igazolásra kerüljön a rezidensi képzés folytonossága, melyet a Rezidens Képzési Portálon lehetséges megtenni.

A PTE rezidensei számára

2021-et követően a RENY portálján is kötelező regisztrálni és a szakképzést elfogadtatni.

Az erre kialakított weboldalon szükséges minden hónapban vezetni a letöltött munkaidőt, illetve itt tölthető le a bérjegyzék is havi bontásban. A legtöbb Klinika nem kéri ezek kinyomtatását.

A "Tutori teljesítésigazolás" című dokumentumot minden hónapban az adott tutorral aláíratva kell eljuttatni a Szak- és Továbbképző Központ felé. Ezt a legtöbb képzési helyen az adott titkár/titkárnő/HR-es munkatárs intézi.