Működési rend

A menüpont összegyűjti a világjárvány kapcsán a hallgatókat érintő, az egyetem és a kar működési rendjével kapcsolatos változásokat, hivatalos információkat, határozatokat, nyitvatartási módosulásokat.

Hírek

2020. november 12.

20/2020. számú rektori és kancellári együttes utasítás a Pécsi Tudományegyetem veszélyhelyzeti intézménylátogatási rendjéről (pdf)

Az intézménylátogatás rendje veszélyhelyzet idején; általános szabályok; a rendezvényekre vonatkozó szabályok; tanulmányokkal, egyetemi testületi ülésekkel, értekezletekkel kapcsolatos ügyintézés; a képzések menete; a Klinikai Központban történő gyakorlatokon való részvételre vonatkozó szabályok; a doktori képzésre vonatkozó sajátos rendelkezések; a habilitációs eljárás nyilvános előadásaira vonatkozó sajátos rendelkezések; sportlétesítmények, uszodák, egyéb szabadidős létesítmények használata.

2020. október 6.

Tájékoztató levél a járványügyi intézkedésekről, bejelentési kötelezettség módjáról, a VírusRadarról

2020. SZEPTEMBER 15.

Hallgatói tájékoztató kivonat a 14/2020. számú Rektori és Kancellári Együttes Utasításról az intézménylátogatás rendjéről

2020. SZEPTEMBER 8.

Hallgatói tájékoztató első- és másodéves hallgatók PCR és alkalmassági vizsgálatairól

2020. SZEPTEMBER 6.

Dékáni tájékoztató az intézménylátogatás rendjéről - 09.06

2020. szeptember 4.

Dékáni tájékoztató az intézménylátogatás rendjéről - 09.04.

2020. augusztus 31.

14/2020. számú rektori és kancellári együttes utasítás

Az intézménylátogatás rendje, szabályai, sajátos rendelkezések a rendezvényekről, a tanévnyitóról, a diplomaosztóról, a beiratkozásról, az orientációs napokról, a tanulmányokkal kapcsolatos ügyintézésről, az egyetemi testületi ülésekről, a tanórák látogatásáról, a gyakorlati képzések megvalósításáról, a Klinikai Központban zajló részvételről, a köznevelési intézményekben zajló gyakorlatokról, a számonkérés, a beszámolók rendje, a szabadidős létesítmények használatának szabályai, a higiénés szempontból biztonságos környezet érdekében alkalmazandó eljárásrend, a takarításra vonatkozó szabályok, speciális higiénés előírások, a SARS-CoV-2 PCR-vizsgálat lebonyolításával kapcsolatos szabályok

2020. MÁRCIUS 18.

Nemzetközi küldemények feladása

Március 18-tól átmenetileg szünetel az alábbi linken fellelhető országokba a nemzetközi küldemények feladása.

Megállapodás önkéntes segítői tevékenység ellátására egészségügyben

Akik jelentkeztek a pécsi SBO (Sürgősségi Betegellátó Osztály) önkéntességi felhívására (ez nem egyenlő a központi felhívással dr. Kásler Miklóstól), azok a fenti linken tudják megtekinteni a megállapodás feltételeit.

2020. MÁRCIUS 17.

Az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat megelőzési tanácsai

Az egyetemi vezetőség tudomására jutott, hogy néhányan nem tartják be a 14 napos házi karantén szabályait. Az alábbiak megszegése jogi következményeket is vonhat maga után. Ezen esetekben a kari vezetés is vizsgálni fogja az ügyet.

  • Ne hagyd el a házat!
  • Ne fogadj vendégeket!
  • Ne menj el bevásárolni, helyette online rendelj vagy kérj meg valakit erre!
  • Minimalizáld a kontaktust a veled együtt élőkkel!
  • Saját tárgyakat, háztartási eszközöket és textíliákat használj, ezeket otthon tisztítsd és tárold!

2020. MÁRCIUS 16.

A kormány kihirdette az újabb rendkívüli és a csoportosulásokat korlátozó intézkedéseket

Létszámtól függetlenül tilos a zárt és szabadtéri rendezvények, valamint gyűlések szervezése. Ez alól csak a vallási közösségek szertartásai, a polgári házasságkötések és a temetések jelentenek kivételt.

Bezárják a szórakozóhelyeket, kocsmákat, mozikat, könyvtárakat és más kulturális létesítményeket. Az éttermek, kávézók és üzletek 15 óráig tarthatnak nyitva. Kivételt képeznek az élelmiszerboltok, drogériák, patikák, posták, benzinkutak és trafikok.

2020. MÁRCIUS 13.

Diákigazolvány érvényesítés felfüggesztve

diákigazolvány matrica érvényesítése átmenetileg felfüggesztésre került, de érvényességük a vészhelyzeti állapot beszüntetése utáni 15 napig tart.

Elektronikus ügyintézés igénybevétele

hivatalos okmányok lejárati ideje meghosszabbításra került a vészhelyzet megszűnését követő 15 napig.

Tanulmányi Hivatal munkatársai

A veszélyhelyzet időtartama alatt minden hallgatói ügyintézés esetében elektronikus eljárásrendet kell alkalmazni.

2020. MÁRCIUS 12.

A PTE Operatív Stáb március 12-ei ülésén meghozott döntései

felsőoktatási intézmények, illetve az Egyetem gyakorló intézményeinek és egyéb partnerszervezeteinek hallgatók általi látogatása TILOS. Ez kiterjed a szigorló éves hallgatókra is, így a vizsgák látogatása szintén TILOS!

Tavaszi szünet elrendelése

A Pécsi Tudományegyetem vezetése a veszélyhelyzet miatt minden karon tavaszi szünetet rendelt el 2020. március 16-tól március 22-ig. Március 12-től a felsőoktatási intézmények hallgatók általi látogatása tilos.

Elmaradt kari hallgatói rendezvények 

Az International Evening karszalag, illetve a Fogorvos Szaknapok regisztrációs díjának és a tombolák vételárának visszaszolgáltatási ideje akkor lesz bejelentve, amikor mindannyian visszatérhetünk Egyetemünkre. Előbbit az EGSC, utóbbit a HÖK fogja kezelni.

Rendszeres Szociális Ösztöndíj, Alaptámogatás és Szakmai Gyakorlati Ösztöndíj

A 2019/2020-as tanév tavaszi szemeszterének pályázataival kapcsolatos információk a fenti linken érhetőek el.

2020. MÁRCIUS 11.

Oktatási szünet – március 12-13-14.

A magyar kormány veszélyhelyzetet hirdetett a koronavírus járvány miatt az ország egész területére. Ezzel összhangban a felsőoktatási intézményeket érintő intézkedéseket is bevezetett. Rektori utasítás teljes körű oktatási szünetről.

Hallgatói tájékoztató a koronavírus terjedésével kapcsolatos járványügyi helyzetről

Regisztráció külföldi tartózkodás kapcsán, eljárás fertőzés gyanúja esetén, regisztráció óralátogatás alóli távolmaradás esetén, megelőzési tanácsok

Rendkívüli zárvatartás

A PTE könyvtárai átmenetileg zárva tartanak. Az online szolgáltatásaik folyamatosan elérhetőek maradnak, illetve a bezárás idején keletkező késedelmi díjak nem kerülnek felszámolásra.