Általános orvos szak szakmai gyakorlatai

Általános tudnivalók, útmutatók

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a nyári gyakorlatokra történő jelentkezés mind az Ápolási ismeretek, Belgyógyászat, Sebészet gyakorlatok, mind pedig Az orvosi kommunikáció gyakorlata esetében a Neptunban zajlik majd, kizárólag azon hallgatók számára, akik a gyakorlathoz tartozó tárgyat felvették a kurzuslistájukba a tárgyfelvételi időszak során. 

A gyakorlatokra történő jelentkezésre 2023. május 11. 16:00 és június 18. 24:00 között lesz lehetőségük.

FONTOS: A gyakorlati jelentkezéseket nem elegendő tervezési státuszban hagyni, kizárólag a véglegesített jelentkezések jelentenek helyfoglalást a PTE klinikák esetében és tekinthetők érvényes jelentkezésnek a külső gyakorlati helyek esetében is.

Véglegesítés határideje: 2023. június 18. 24:00

Teljesítésigazolások feltöltése: 2023. augusztus 1-szeptember 17.

Befogadónyilatkozatok, teljesítésigazolások

1. Ápolási ismeretek - nyári gyakorlat (OOR-APG, 90 óra, ÁOSZ 2. szemeszter) - tárgyfelelős:         Karamánné Dr. Pakai Annamária (ETK)

Az ápolási gyakorlat kizárólag felnőtt ellátásban teljesíthető, továbbá kizáró helyszín a fertőző osztály, a pszichiátria és a szemészet és idősotthon. A szülészeti klinika egységei közül elfogadásra kerül a terhespatológia és a subintenzív nőgyógyászati osztály.

 

2. Az orvosi kommunikáció gyakorlata - nyári gyakorlat (OOR-OKG, 30 óra, ÁOSZ 2. szemeszter) - tárgyfelelős: Dr. Csikós Ágnes (Alapellátási Intézet)

Az 1. évfolyamos Orvosi kommunikáció gyakorlata csak háziorvosnál végezhető, gyermekorvosnál nem!

3. Belgyógyászat nyári gyakorlat (OOR-BEL, 140 óra, ÁOSZ 6. szemeszter) - tárgyfelelős: Dr. Halmosi Róbert (I. sz. Bel.Klinika) / Dr. Wittmann István (II.sz. Bel.Klinika) - 2023 nyarán: dr. Wittmann István

 

4. Sebészet nyári gyakorlat (OOR-SEB, 120 óra / OOR-SEN 140 óra, ÁOSZ 8. szemeszter) - tárgyfelelős: Dr. Vereczkei András (Sebészeti Klinika)

(A nyári sebészet gyakorlat letölthető sebészeti osztályon kívül a következő részlegeken is: érsebészet, idegsebészet, gyermeksebészet, szívsebészet, orthopaedia, traumatológia.)

EGYÉB:

Klinikai szakmai blokkgyakorlat (választható tárgy) - tárgyfelelős: dr. Halmosi Róbert (I.sz. Bel.Klinika)

A blokkgyakorlat engedélyezését „Befogadó nyilatkozat” kitöltésével és leadásával kell kérni a tantárgyfelelőstől legkésőbb az adott félév szorgalmi időszakának 4. hetének végéig (szigorlók esetében is), és legkésőbb 1 héttel a tervezett gyakorlat megkezdése előtt (leadás módja: elektronikusan sajabo.helga@pte.hu email címre kell elküldeni).
A gyakorlat sikeres letöltéséről szóló igazolást az adott osztály vezetője, részlegvezetője vagy vezető oktatója állítja ki a gyakorlat utolsó napján. Az igazolást a gyakorlatot vezető szakorvos olvasható nevével, aláírásával, orvosi pecsétjével, az osztály olvasható pecsétjével a NEPTUN MeetStreet rendszerben kell feltölteni a gyakorlat után közvetlenül, legkésőbb azonban a szorgalmi időszak utolsó előtti hetének péntekén, szigorlók esetében is, a 4 esetismertetéssel együtt.