Betegellátás

Az Intézetben 2001 óta folynak az Országos Egészségbiztosítási Pénztár által finanszírozott klinikai labordiagnosztikai vizsgálatok. Autoantitest diagnosztika immunszerológiai módszerekkel, illetve sejtfelszíni és intracelluláris molekulák kimutatása áramlási citometriával a két fő klinikai diagnosztikai tevékenységi profil. A vizsgálatok spektruma és száma folyamatosan bővül, elsősorban a régióban dolgozó klinikai orvosok igényeinek figyelembevételével.

2008. március óta az immunológiai diagnosztikai laboratórium NAT által akkreditál vizsgáló laboartóriumként működik. Minőségirányítási rendszerünket az MSZ EN ISO/IEC 17025:2005 (Vizsgáló- és kalibrálólaboratóriumok felkészültségének általános követelményei) és MSZ EN ISO 15189:2003 (Orvosi laboratóriumok. A minőségre és a felkészültségre vonatkozó külön követelmények) szabványoknak megfelelően alakítottuk ki.

A vizsgálatokkal kapcsolatos dokumentumok az Immunológiai és Biotechnológiai Intézet honlapján (http://www.immbio.hu) Diagnosztika menüpontjában találhatók.