53. Sümegi Membrán-Transzport Konferencia

2024. március 5.

 

 

Kedves Kollégák!

 

Az 53. Membrán-Transzport Konferencia a hagyományokhoz híven 2024-ben is Sümegen, a Hotel Kapitányban kerül megrendezésre május 14-17 között. A konferenciák multidiszciplináris jellegét megőrizve a konferencia előadásszekciói a membránokkal, jelátviteli folyamatokkal kapcsolatos szerteágazó területeket ölelnek fel, többek között a membrántranszport, membránszerkezet, a membrán, mint terápiás célpont, extracelluláris vezikulák és mesterséges lipidpartikulumok sejt- és orvosbiológiai jelentősége témaköröket, valamint szó lesz a sejten belüli membránstruktúrákról, intracelluláris vezikulákról, organellumokról, membrántoxinokról, továbbá az onkológia és immunológia új diagnosztikus és terápiás lehetőségeirőlvalamint az új mikroszkópos technikák és a mesterséges intelligencia sejtbiológiai kutatásokban történő felhasználásáról is. A tudományos szekciók szervezői a meghívott előadók prezentációit a beadott absztraktok alapján válogatott előadásokkal színesítik. 

A sümegi konferenciákon különösen fontos a fiatal kutatók szakmai fejlődésének segítése. A bemutatott poszterek alapján a poszterszekciók legkiemelkedőbb fiatal kutatói lehetőséget kapnak, hogy tudományos eredményeiket szóbeli előadás formájában is prezentálhassák a konferencia zárónapján a „Fiatalok fóruma” szekcióban.

Várjuk a biofizika, biokémia, genetika, élettan, onkológia, immunológia, gyógyszertudomány, kutató orvos- és agrártudomány képviselőit, akiknek tágabb kutatási területe kapcsolódik a membránokhoz, a transzport- és jelátviteli folyamatokhoz. A konferencia különleges helyszíne, a Hotel Kapitány ideális környezetet biztosít mind a szakmai programokhoz, a gondolatébresztő eredmények és új technikák megismeréséhez, a szakmai kapcsolatok építéséhez, mind a kötetlen beszélgetésekhez.

On-line regisztráció

Felhívjuk a fiatalok figyelmét a Romhányi György Pályázati lehetőségre, mely absztrakt beadás esetén a részvételi díjat támogatja, valamint a Kovács Tibor Díj pályázatra.

Pályázatok

A konferencia sikerét a Hotel Kapitány helyszíne mellett a Remedicon Kft. munkatársainak kiváló szervező munkája, valamint a kiállítók és szponzorok nagylelkű támogatása biztosítja.

 

A szervezőbizottság nevében:

 

Dr. Keller-Pintér Anikó         és          Dr. Török Zsolt

Szegedi Tudományegyetem              HUN-REN SZBK

SZAOK Biokémiai Intézet                  Biokémiai Intézet